21-01
FC Winterswijk VR1 (zat) - FC Winterswijk VR1 (zon)
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk zaterdag vrouwen – FC Winterswijk zondag vrouwen

FC Winterswijk vrouwen zaterdag komt met een 6-0 overwinning als winnaar uit de bus in vriendschappelijk duel tegen de zondag vrouwen. Jolanda Smit en Wietske van Dijk waren beiden met 3 goals trefzeker voor de zaterdagvrouwen.

In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft stond op zaterdag 18 januari een vriendschappelijk oefenduel gepland tussen de beide vrouwenelftallen van FC Winterswijk. In de beginfase waren de zaterdagvrouwen zoekende. De zondagvrouwen hielden het veld erg klein door ver voor eigen goal te verdedigen en veel aanvallen strandden zo al ver buiten het 16 metergebied. Er werd te vaak de lange pass gezocht en deze werd niet altijd nauwkeurig genoeg gegeven. Met name Lonneke te Selle onderschepte hierdoor veel ballen voor de zondagvrouwen. Het zaterdagelftal had wel veldoverwicht en wist dit na ongeveer 10 minuten spelen om te zetten in een prima kans. Jolanda Smit had de openingstreffer op haar schoen toen Wietske van Dijk haar prima vrij zette voor de goal, maar werkte deze bal à la Jaap Stam jammerlijk over. Zij liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en liet 5 minuten later zien over uitstekend voetballend vermogen te beschikken. Na een korte soloactie lostte zij van afstand een schot op goal. Hoewel keepster Femke Groot Zevert er nog net met haar vingertoppen bij kon, wist zij niet te voorkomen dat de bal alsnog achter de doellijn belandde.

Met deze eerste goal kwamen de zaterdag vrouwen steeds beter in hun spel. Achterin werd er goed gevoetbald en werden aanvallen van de zondagvrouwen snel gekeerd. Lesley Geurink wist regelmatig haar snelle tegenspeelster Sanne Aalbers van de bal te zetten en zo een gevaarlijke speelster in de voorhoede van de zondagvrouwen in bedwang te houden. Anchell van Workum was dicht bij een goal voor de zondagvrouwen toen zij in het 16 metergebied tot een schot kon komen. Keepster Daisy Vreman stond echter op de juiste plek om deze kans om zeep te helpen. Hoewel Daisy niet veel hoefde te doen in de eerste helft wist zij toch even de aandacht op zich te vestigen door de spits van de zondagvrouwen, Anchell van Workum, niet veel later heel koel uit te kappen in het 16 meter gebied. Voorin werd er, vooral via de rechterflank, meer de combinatie gezocht en vanaf links strooide Wilma Wiggers met vlijmscherpe steekpasses. Na een aantal minuten was het Jolanda Smit die uit één van deze crosspasses vrij gezet werd voor de goal, oog in oog met de keepster niet faalde en de 2-0 aantekende. In de resterende tijd van de eerste helft hielden de zaterdagvrouwen grip op de wedstrijd. Vlak voor rust viel nog de 3-0 toen Wietske van Dijk buiten het 16 metergebied werd aangespeeld door Maaike Gerritsen, goed wegdraaide van haar directe tegenstander en met een schitterende boogbal keepster Femke Groot Zevert kansloos liet.

Ruststand: 3-0

Hoewel de eerste minuten na rust over het algemeen niet de beste minuten van de zaterdagvrouwen zijn, werd er vandaag in de eerste minuut na rust zonder twijfel de snelste goal van het seizoen gescoord. De zaterdagvrouwen wisten de bal snel te onderscheppen en binnen een paar korte passes bij de goal te komen. Hier was het Wietske van Dijk die haar naam in de boeken schoot door heel beheerst af te ronden. De zondagvrouwen probeerden op hun beurt kansen te creëren door achterin, op momenten, 1 op 1 te spelen en Lonneke te Selle naar het middenveld door te schuiven. Dit zorgde voor meer druk op de zaterdagdefensie. Waar Lesley Geurink in de eerste helft prima verdedigend werk verrichtte, liet ook Linda Grevers zich niet zomaar uitspelen en samen met Anette Sloos, Lesley te Kortschot en Maartje Grevers wist zij vaak de extra druk die het zondagelftal gaf uit te verdedigen. De zaterdagvrouwen kwamen echter niet meer echt in hun spel. Vaak werd er te gehaast en net niet nauwkeurig genoeg gespeeld. Na ruim 20 minuten spelen werd de score desondanks toch uitgebreid naar een 5-0 voorsprong. Dit keer was het de goed opkomende Maartje Grevers die met een schitterende steekpass Jolanda Smit de diepte in stuurde. Jolanda was eerder bij de bal dan de keepster en wist opnieuw knap af te ronden.

In de resterende minuten kregen de zaterdagvrouwen nog een aantal kansen die net naast de goal of in handen van Femke Groot Zevert belandden. Zo was Vera Hietkamp heel dicht bij een goal door goed door te lopen op de tweede paal, schoot Janet van Bree net naast, lukte het Maaike Gerritsen maar niet tot een goed schot te komen en leek ook Maartje Grevers zichzelf te gaan belonen met een doelpunt toen zij door Wietske van Dijk goed vrij gezet werd voor de goal. Haar schot belandde echter in handen van de keepster.Hoewel de wedstrijd al gespeeld was bleven ook de zondagvrouwen op zoek naar een eretreffer. Zij waren in de eindpass vaak niet scherp genoeg, waardoor de verdediging of keepster Daisy Vreman door uit te stappen de aanvallen wisten te onderscheppen. Het leek na de 5-0 al de wedstrijd van de steekpasses te zijn, maar Janet van Bree wist hier nog een schepje bovenop te doen door ditmaal Wietske van Dijk de diepte in te sturen. Hoewel de afstand naar de goal nog ver was voor Wietske besloot zij, tot verbazing van een aantal medespeelsters, toch aan te halen. Deze verbazing veranderde binnen een seconde echter in blijdschap toen gezien werd hoe Wietske deze bal schitterend strak in het zijnet schoot. Deze 6-0 voorsprong zou ook de eindstand worden van de wedstrijd. Rest alleen nog Lesley Geurink een compliment te geven voor het meespelen bij de zondag vrouwen in de tweede helft van de wedstrijd. Heel sportief!

( Dit verslag is geschreven vanuit het oogpunt van de zaterdagvrouwen, dus mocht u denken ‘wat staat er weinig in over de acties van de zondagvrouwen’: dat klopt. Bij het terugblikken op de wedstrijd is het onthouden van eigen acties en aanvallen nou eenmaal makkelijker dan die van de tegenpartij ;-) )

 

Deel dit bericht