24-03
FC Winterswijk VR1 (zat) - SC-Klarenbeek VR3
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk zaterdag-vrouwen rijgt ook SC Klarenbeek aan de zegekar. In eigen huis werd er met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Jolanda Smit.

Zaterdag 22 maart ontvingen de zaterdag-vrouwen het elftal uit Klarenbeek. Om 15:00 uur werd er afgetrapt. In de eerdere ontmoeting wisten de zaterdag-vrouwen met 5-3 te winnen.

De wedstrijd begon rommelig. SC Klarenbeek zette veel druk en was fel in de duels. Hoge ballen werden vaak opgepikt door de lange speelsters van SC Klarenbeek en FC Winterswijk had moeite hier iets tegenin te brengen. Ondanks de druk van SC Klarenbeek was de eerste grote scoringskans echter voor FC Winterswijk. Na een kwartier spelen stuurde Jolanda Smit Maaike Gerritsen met een prima steekpass de diepte in. Hoewel Maaike eerder bij de bal was en haar tegenspeelsters achter zich had gelaten, vergat zij de mogelijkheid om de keepster te omspelen. In plaats daarvan probeerde zij de bal direct het doel in te prikken. Haar schot belandde naast de goal. Ook SC Klarenbeek wist aan de andere kant dicht bij een doelpunt te komen. Vanaf het middenveld werd de linksbuiten de diepte in gestuurd. Hoewel zij vrij kon aanhalen verzuimde zij een hoek te kiezen en zo kon keepster Daisy Vreman vrij gemakkelijk haar doel schoonhouden. Trainer Bert Klein Geltink zag de wedstrijd een tijdje aan en besloot vervolgens om een aantal positiewisselingen in het veld door te voeren. Lesley Geurink, die eerder rechtshalf speelde, kreeg als taak de spits van SC Klarenbeek te verdedigen. Marloes Roerdink verschoof naar de andere kant van het veld en Lesley te Kortschot kwam op de linkshalf-positie te spelen. Vrijwel direct liet Lesley te Kortschot zien ook op de half-positie prima uit de voeten te kunnen door na een mooie combinatie op het middenveld Jolanda met een pass op maat de diepte in te sturen. Ook Jolanda lukte het echter niet om vanuit een 1 op 1 situatie met de keepster te scoren. Nog geen 10 minuten later stond er opnieuw een speelster van FC Winterswijk oog in oog met de keepster van SC Klarenbeek. Dit keer was het Marloes Roerdink, die na een overtreding in het strafschopgebied de gegeven penalty mocht nemen. Wellicht valt de conclusie te trekken dat de keepster van SC Klarenbeek angst inboezemt bij wie dicht in haar buurt komt, want ook het schot van Marloes ging jammerlijk naast. De frustratie aan Winterswijkse zijde groeide. Het was (misschien wel te) hard op zoek naar een treffer. De bal werd of te snel doorgespeeld, of er werd te lang gewacht met een pass waardoor de gretige speelsters van SC Klarenbeek de bal konden veroveren. Nog één keer werden ook zij erg gevaarlijk. Wederom vanaf links werd er een aanval opgezet die eindigde in een grote scoringskans. Keepster Daisy Vreman wist knap te redden en moest zich volledig uitstrekken naar de hoek om de bal uit haar doel te houden. Vrij onverwacht viel in de eerste helft met nog 10 minuten te spelen alsnog de goal voor FC Winterswijk. Vanuit een ingooi van Lesley te Kortschot wist Jolanda goed weg te draaien van haar tegenstander en liet zij vervolgens met een schitterende boogbal de keepster kansloos. Met deze krappe voorsprong gingen beide teams rusten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Ondanks de gure wind en de korte regenbui bleef het publiek de Winterswijkse speelsters trouw. De zaterdag-vrouwen konden hen echter niet belonen met een goede pot voetbal, maar wisten slechts een enkele keer tot een goed uitgespeelde aanval te komen. Zoals ook in de eerdere wedstrijden schoof de voorstopper van SC Klarenbeek regelmatig door naar voren. Dit zorgde voor veel druk op het middenveld, maar ook voor ruimte achterin. FC Winterswijk loerde dan ook op de counter. De aanval waar de goal uit voortkwam begon in de achterste linie. Een dieptepass aan Klarenbeekse zijde werd goed ingeschat door keepster Daisy Vreman. In het schot dat hierop volgde zag Jolanda dat de bal ver voorbij de middenlijn terecht zou komen. In vertrouwen op de ferme uittrap van haar keepster kon zij, door goed door te lopen, de bal achter de defensie van SC Klarenbeek oppikken. In haar korte rush naar de goal zag zij de linkerhoek vrij en schoot de bal in de touwen. Na deze 2-0 wist FC Winterswijk nog een enkele keer vaker vanuit een counteraanval gevaarlijk te worden, maar werd er niet meer gescoord. Ook SC Klarenbeek wist met pressievoetbal nog in de buurt van het Winterswijkse doel te komen, maar echt gevaarlijk werden zij niet meer. De Winterswijkse defensie hield de gehele wedstrijd goed stand. Het vermelden waard is dat zij in de vijf wedstrijden die gespeeld zijn in totaal slechts vijf doelpunten tegen kregen!

Met deze wedstrijd winnen de zaterdag-vrouwen voor de vijfde keer op rij en behouden zij dan ook hun eerste plaats. Zaterdag 29 maart spelen de zaterdag vrouwen opnieuw een thuiswedstrijd om 15:00 uur. Ditmaal is ZVV ’56 uit Apeldoorn te gast.

Deel dit bericht