25-11
FC Winterswijk VR1 (zat) - SC Klarenbeek VR3
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vrouwen pakt op sfeervol Jaspers een punt tegen verreweg beste tegenstander uit de competitie.

In het vrouwenweekend bij FC Winterswijk speelden de zaterdag-vrouwen de belangrijke wedstrijd tegen SC Klarenbeek. Ondanks de weersomstandigheden was er een groot aantal supporters aanwezig op deze koude zaterdagmiddag. Dit verslag willen wij dan ook graag beginnen met een groot: DANK JULLIE WEL voor jullie aanwezigheid!

Vooraf was duidelijk dat deze wedstrijd grote invloed zou kunnen hebben in de strijd om de eerste plaats. SC Klarenbeek heeft nog een wedstrijd in te halen en kan, bij winst, op 1 punt achter FC Winterswijk komen. Laatstgenoemde heeft ieder punt hard nodig om aansluiting te houden op ZVV '56, dat ook nog een wedstrijd in te halen heeft.

Al vroeg in de eerste helft werd duidelijk dat SC Klarenbeek tot nu toe de meest gevaarlijke tegenstander uit de competitie is. Een ploeg met snelle buitenspeelsters en verdedigsters die op momenten goed inschuiven en een prima pass in de benen hebben. Beide partijen waren echter aan elkaar gewaagd. Ook de Winterswijkse vrouwen maakten het SC Klarenbeek moeilijk en wisten veel tegenaanvallen goed uit te verdedigen. Het veldspel van FC Winterswijk was niet onaardig, maar de eindpass was meestal net niet nauwkeurig genoeg. Opvallend waren de momenten waarop Wietske van Dijk aan de bal was. Vanaf de tribune werd direct luid haar naam gescandeerd door een aantal van onze aankomende vrouwelijke talenten uit de meiden E-teams. De eerste goal viel na ongeveer 20 minuten spelen. In een duel tussen een Winterswijkse verdedigster en de spits van Klarenbeek maakte laatstgenoemde een nare val. De bal werd wat slordig weggewerkt en de Winterswijkse defensie liet zich afleiden door de spits die nog steeds met pijn op de grond lag. Eén van haar medespeelsters maakte van dit moment van onoplettendheid dankbaar gebruik door met een prima schot keepster Daisy Vreman kansloos te laten en de 0-1 binnen te schieten. Deze tegengoal schudde de vrouwen uit Winterswijk, die niet gewend zijn zo snel al tegen een achterstand aan te kijken, direct wakker. Ongeveer 10 minuten later was het Jolanda Smit die met een prima steekpass Wietske van Dijk wegstuurde. Hoewel deze bal bij nader inzien iets te hard gespeeld leek te zijn en de hoek naar de goal bijna onmogelijk klein werd lukte het Wietske van Dijk toch de bal voorbij de Klarenbeekse goalie te schieten en zo een luid gejuich los te maken op Sportpark Jaspers. De rest van de eerste helft bleef het redelijk gelijk opgaan. FC Winterswijk wist er een aantal keer gevaarlijk uit te komen, maar ook de bezoekers waren niet ongevaarlijk. Met een aantal schoten vlak voor de goal langs was het een soms flink de adem inhouden voor de speelsters uit Winterswijk. Beide teams wisten niet meer tot scoren te komen, waardoor 1-1 de ruststand werd.

Na de ranja gingen de vrouwen uit Winterswijk weer vol energie op zoek naar een tweede doelpunt. Ook SC Klarenbeek leek duidelijk niet tevreden te zijn met een punt, wat een spannende wedstrijd opleverde met aan beide kanten mooie aanvallen afgewisseld met goed combinatiespel. De defensie van Winterswijk verdient een compliment voor hun uitstekende inzet en doorzettingsvermogen. Janet van Bree, later gewisseld voor Juliët Abbink, en Maartje Grevers hadden een grote kluif aan hun tegenspeelsters, maar wisten vele aanvallen te keren. Ook het centrale duo Lesley te Kortschot en Christel Sloetjes bleef scherp reageren op tegenaanvallen. Met het maken van een compliment aan slechts de verdediging zouden echter veel speelsters tekort gedaan worden. FC Winterswijk speelde echt als team en ging in alle linies tot het uiterste. Gedragen door het publiek, dat tot in de 90e minuut de vrouwen van Winterswijk bleef aanmoedigen en bleef geloven in een tweede goal voor FC Winterswijk, werd er ook op het middenveld en in de voorste linie hard gestreden. Als laatst verdient ook onze doelverdedigster Daisy Vreman credits voor uitstekend keeperswerk. Tijdens cornerballen, afstandsschoten en oog in oog met een tegenstander hield zij het hoofd koel en haar doel schoon. Ondanks deze inzet en de spannende momenten bleef het echter na 90 minuten voetballen bij een 1-1 gelijkspel. Gezien het grote aantal kansen voor SC Klarenbeek is te zeggen dat FC Winterswijk op momenten door het oog van de naald kroop en blij mag zijn met een punt. Aan de andere kant is er toch de lichte teleurstelling doordat ook FC Winterswijk nog kansen wist te creëren en zo gehoopt had op meer.

Gezien de stand is een punt echter zeker zo slecht nog niet voor de vrouwen uit Winterswijk. Grote concurrent ZVV '56 kan 3 punten uitlopen op FC Winterswijk. Zij hebben echter nog een wedstrijd in te halen en wel tegen SC Klarenbeek. Gezien het spel van SC Klarenbeek ligt winst van Klarenbeek op ZVV '56 in de verwachting. Bij een gelijk aantal punten hebben de Winterswijkse vrouwen tot nu toe echter een beter doelsaldo (+10 voor ZVV '56 tegenover +19 voor FC Winterswijk) en zou dit dus betekenen dat FC Winterswijk de koppositie weer herovert. De focus is echter eerst nog gericht op de eerstvolgende tegenstander. Op zaterdag 7 december spelen wij onze laatste wedstrijd voor de winterstop om 12:45 uur tegen AZSV VR2 in Aalten.

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd.

Deel dit bericht