13-03
FC Winterswijk VR1 (zat) - SP-Eefde VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vernedert SP Eefde door thuis met 12-0 te winnen. Jolanda Smit had met haar 8 (!) doelpunten een groot aandeel in het behalen van de overwinning, maar ook Lesley te Kortschot (2), Wietske van Dijk (1) en zelfs Maartje Grevers (1) wisten tot scoren te komen.

Al vrij vroeg in de eerste helft trokken de zaterdag-vrouwen van FC Winterswijk de wedstrijd naar zich toe. Lesley te Kortschot opende de score door goed door te schuiven naar het middenveld en vervolgens met een krachtig afstandsschot de keepster het nakijken te laten. De keepster bleek tijdens de warming-up al het zwakke punt in het elftal van SP Eefde. In de eerste helft wist FC Winterswijk dan ook vier keer te scoren. Na goed doorlopen op de defensie van SP Eefde wist Jolanda de 2-0 binnen te schieten. De 3-0 begon bij een voorzet van Wietske van Dijk waar Jolanda haar hoofd tegenaan zette en de bal met een krachtige kopbal over de keepster wist te krijgen. Na wat korte passes buiten het 16-metergebied was het vervolgens Wietske van Dijk die met haar chocoladebeen goed wist uit te halen en de 4-0 binnenprikte. Hoewel zij niet scoorde had Juliët Abbink een belangrijk aandeel in de druk op de verdediging van SP Eefde. Met tomeloze inzet joeg zij voortdurend door op de centrale verdedigsters en wist hiermee vaak FC Winterswijk aan balbezit te helpen. De zaterdag-vrouwen hadden de wedstrijd de gehele eerste helft volledig in de hand. Hoewel het vaak te gehaast speelde en niet het gewenste spel op de grasmat kon leggen, had het de overhand. SP Eefde, dat steeds meer tegen zichzelf en de scheidsrechter begon te voetballen, vergrootte de fysieke druk op de speelsters van FC Winterswijk. De zaterdag-vrouwen vergaten te vaak de bal snel rond te laten gaan en lieten zich verleiden tot het aangaan van de fysieke duels. Desondanks kon SP Eefde nauwelijk gevaarlijk worden en stond de Winterswijkse defensie dusdanig goed opgesteld dat tegenaanvallen al in de kiem konden worden gesmoord. Vlak voor rust moest scheidsrechter Bennie Hamer nog de gele kaart uit zijn borstzak halen toen de middenveldster van SP Eefde haar frustratie botvierde op Maaike Gerritsen middels een ferme trap op de enkels. Licht gehavend, maar met een 4-0 voorsprong gingen de vrouwen van trainer Bert Klein Geltink richting kleedkamer. Hoewel met deze voorsprong de wedstrijd volledig beslist zou moeten zijn, waarschuwde Bert zijn speelsters. Hij herinnerde hen aan de vorige wedstrijd tegen SP Eefde waarin Winterswijk een 3-0 voorsprong weg gaf en Eefde liet terugkomen op 3-3. Met deze wedstrijd nog pijnlijk in het geheugen startten de vrouwen van FC Winterswijk dan ook scherp aan de tweede helft.

Keepster Daisy Vreman, die in de eerste helft nauwelijks in actie hoefde te komen, stond aan het begin van het 5e doelpunt met een lange pass op Wietske van Dijk. Laatstgenoemde draaide knap van haar man weg en bracht Jolanda Smit in scoringspositie. Jolanda stelde ook dit keer niet teleur en maakte dankbaar gebruik van de ruimte die er tussen de laatste linie en de goalie van SP Eefde lag. Met deze goal startte het half uurtje van Jolanda waarin ze maar liefst zes (!) keer achter elkaar het net wist te vinden en het laatste beetje hoop bij SP Eefde aan gort schoot. Na een schitterende dubbele 1-2 met Maaike Gerritsen breidde zij de stand uit naar een 6-0 voorsprong. Na het onderscheppen van een achterbal schoot zij de 7-0 binnen. Niet veel later nam zij ook de 8-0 voor haar rekening na een uitstekende lange pass van Anette Sloos die vanaf eigen helft de bal achter de defensie van SP Eefde plofte. De 9e en 10e goal ontstonden opnieuw na goed doorjagen op de defensie van SP Eefde. Ook Lesley te Kortschot had de smaak te pakken en wist opnieuw te scoren door goed door te schuiven. In het 16-metergebied zag Maaike Gerritsen haar volledig vrij staan. Lesley twijfelde geen seconde en haalde genadeloos hard aan. Zoals ze er op trainingen vaak invliegen, verdween ook deze bal hard in de touwen: 11-0. De laatste goal van de wedstrijd kwam vanuit zeer onverwachte hoek. Al weken, nee maanden praat ze erover en dagdroomt ze over de manier waarop ze haar lang verwachte doelpunt zal vieren. Een enkele keer al was ze dichtbij, maar de beloofde traktatie van trainer Bert moest helaas nog op zich laten wachten. Na een schitterend voorgegeven corner was ze daar vandaag ineens. Maartje Grevers torende met een ferme sprong boven alles en iedereen uit, haalde haar hoofd naar achteren om vervolgens genadeloos hard haar voorhoofd tegen de inkomende bal te zetten. De keepster bleek volledig kansloos en stond als aan de grond genageld toen Maartje’s inzet over haar heen de touwen in vloog. Met deze schitterende kopbal bracht Maartje de eindstand op 12-0. Een blijde gebeurtenis voor het hele team, aangezien trainer Bert hierop heeft beloofd zijn speelsters te trakteren op gebak!

‘Beelden zeggen meer dan duizend woorden’. RTV Slingeland heeft dit spreekwoord goed begrepen en was er vandaag bij om deze wedstrijd te filmen. De schitterende goals van Jolanda, Wietske, Lesley en Maartje terugkijken en zien hoe de andere speelsters hun steentje bijgedragen hebben? Dat kan! Vanaf dinsdag is de samenvatting van de wedstrijd dagelijks te zien vanaf 16:00 uur.

Met deze overwinning behouden de zaterdag-vrouwen met 9 punten uit 3 wedstrijden de eerste plek in de ranglijst. Concurrent AZSV volgt met 8 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week zijn zij de tegenstanders en gaan de zaterdag-vrouwen op bezoek in Aalten. Een belangrijke wedstrijd waarin hopelijk de afstand tot de andere teams vergroot kan worden. Support is dan ook van harte welkom om 12:45 uur bij sportpark Villekamp in Aalten.

Deel dit bericht