04-11
FC Winterswijk VR1 (zat) - SP Eefde VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vrouwen zaterdag morst opnieuw punten

Op zaterdagmiddag 2 november 2013 ontvingen de zaterdagvrouwen van FC Winterswijk de speelsters van SP Eefde. Na het zure puntverlies van een week eerder tegen FC Eibergen was FC Winterswijk dit keer extra gebrand op de winst. De vrouwen uit Eefde en Winterswijk zijn geen onbekenden voor elkaar. FC Winterswijk wist vooraf dat het tot de laatste seconde zou moeten strijden om van deze ploeg te kunnen winnen. Een lange strijd zou het inderdaad worden.

De wedstrijd begon veelbelovend. FC Winterswijk was duidelijk de bovenliggende partij. Uitstekende korte combinaties werden afgewisseld met dieptepasses en lange ballen en het publiek werd vermaakt met uitstekend positiespel. De enkele keren dat SP Eefde gevaarlijk dreigde te worden onderschepte de Winterswijkse defensie de bal, maakte het veld breed om vervolgens weer zorgvuldig te werken aan de opbouw van een nieuwe aanval. Er werd zuinig omgegaan met het balbezit en het was dan ook wachten op het eerste doelpunt. Wilma Wiggers maakte het de verdediging van SP Eefde moeilijk door vanaf linksvoor het 16 meter gebied te doorkruisen. Het schot dat zij vervolgens op goal lostte kon in eerste instantie nog gekeerd worden door de keepster van SP Eefde, maar Maaike Gerritsen stond daarna op de juiste plek om de bal vanuit de rebound binnen te schieten. Lang konden de zwarthemden niet genieten van deze voorsprong. Vrijwel direct vanuit de aftrap zette de vrouwen uit Eefde veel druk vooruit. Een schot van ruim 30 meter afstand bracht keepster Daisy Vreman in moeilijkheden. Zij kon niet voorkomen dat dit schot achter de doellijn belandde. FC Winterswijk liet zich hierdoor echter niet van haar stuk brengen. Geduldig bleven zij zoeken naar een tweede goal. Maaike Gerritsen was dicht bij haar tweede treffer van de dag toen zij na een uitstekende steekpass van Jolanda Smit vrij werd gezet voor de keepster van SP Eefde. Het lukte haar echter niet om de aanval te bekronen met een goal. Opnieuw stond de goed keepende goalie van SP Eefde in de weg. Niet veel later besloot Jolanda om Sandra Wiggers te bedienen met opnieuw een prima steekpass. Sandra Wiggers hield het hoofd koel, controleerde en schoot beheerst binnen. SP Eefde ging vervolgens verwoed op zoek naar de gelijkmaker, waardoor zij verdedigend steekjes lieten vallen. Maaike Gerritsen kwam zo op het middenveld gevaarlijk vrij. Vanaf ongeveer 20 meter besloot zij zich ook te wagen aan een genadeloos afstandsschot. En met succes. Via de onderkant van de lat ketste de bal hard achter de doellijn en bracht FC Winterswijk op een 3-1 voorsprong. Waar FC Winterswijk vooraf zo bedachtzaam op was gebeurde vlak voor rust toch opnieuw. SP Eefde kwam wederom terug in de wedstrijd door de 3-2 te scoren vanuit een vrije trap. De rechtsvoor van SP Eefde krulde de bal om de muur heen en hoewel Daisy Vreman heel dicht bij de bal was kon zij deze niet in één keer klemvast pakken. Met een 3-2 voorsprong ging FC Winterswijk dan ook de rust in.

Trainer Bert vatte de wedstrijd in de rust goed samen door aan te geven dat FC Winterswijk vrijwel de hele eerste helft de bovenliggende partij was. SP Eefde wist met 2 schoten op doel toch tot 2 goals te komen, dus hij wees zijn speelsters erop bedachtzaam te blijven op counteraanvallen. 

Met een aantal positiewisselingen startten de vrouwen uit Winterswijk aan de tweede helft. Al snel werd duidelijk dat SP Eefde zich zeker nog niet gewonnen had gegeven. De vrouwen uit Eefde gingen vol voor de winst. Opnieuw leverde dit ruimtes op in de defensie van SP Eefde en kreeg FC Winterswijk een legio aan kansen. Bij de prima voorkomende cornerballen van Wietske van Dijk kwamen de voorhoedespeelsters van FC Winterswijk telkens een teenlengte te kort, maar nog veel vaker was het de uitstekend keepende goalie van SP Eefde die als plaaggeest diende voor FC Winterswijk door zowel in 1 op 1 acties als op afstandsschoten net iets sneller, slimmer of beter te reageren dan de vrouwen uit Winterswijk. Aan de andere kant speelden de aanvalsters van SP Eefde steeds minder in formatie, wat voor een aantal spannende momenten zorgde. Voorstopper Juliët Abbink had de gehele wedstrijd de spits van SP Eefde uitstekend in de tang. Een kort moment van onoplettendheid was voor laatstgenoemde echter genoeg om er vandoor te gaan met de bal, de met een sliding inkomende Lesley te Kortschot te ontwijken en vervolgens FC Winterswijk hoofdpijn te bezorgen door de 3-3 binnen te schieten. FC Winterswijk wist opnieuw niet voldoende gebruik te maken van de kansen die het kreeg en was achterin niet altijd scherp genoeg. Ondanks dit gelijke spel blijven zij wel hun tweede positie op de ranglijst behouden. Volgend weekend wacht hen opnieuw een lastige tegenstander: op bezoek bij en in Teuge.

Deel dit bericht