18-11
FC Winterswijk VR1 (zat) - ZVV '56 VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vrouwen verovert koppositie na zege op ZVV’56

In een rommelig duel op een zeer koude zaterdagmiddag trokken de vrouwen van FC Winterswijk zaterdag aan het langste eind. Met een 2-0 overwinning veroverden zij de koppositie van ZVV '56 uit Apeldoorn. ZVV '56 heeft echter 1 wedstrijd minder gespeeld dan FC Winterswijk en kan, bij winst op SC Klarenbeek, weer langszij komen.

De vrouwen uit Winterswijk begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd veel druk uitgeoefend op de defensie van ZVV '56 en de eerste 10 minuten lukte het ZVV '56 nauwelijks om iets terug te doen. Hoewel er nauwkeurig gespeeld werd en mooie combinaties opgezet werden, lukte het FC Winterswijk vaak niet de laatste pass tot een goed einde te brengen. Veel ballen belandden over de achterlijn of in handen van de keepster. Na 10 minuten pressievoetbal liet FC Winterswijk de teugels een beetje vieren en gaf ZVV '56 daarmee de kans om de bal rond te spelen. Vooralsnog leidde dit niet tot uitgespeelde kansen. De schrik zat er echter even goed in aan Winterswijkse zijde toen de spits van ZVV '56 vanuit een vrije trap de bal op de bovenkant van de lat plofte. Met nog 15 minuten te spelen kwam FC Winterswijk steeds dichter bij de openingstreffer. Jolanda Smit en Sandra Wiggers maakten het de achterhoede van ZVV '56 geregeld moeilijk door goede, korte combinaties op te zetten. Ook op rechts werd goed gespeeld en goed druk gezet door Wietske van Dijk en Linda Grevers, waardoor op deze zijde veel ballen werden veroverd. Extra spijtig was het dan ook dat Wietske geblesseerd het veld moest verlaten na een stevig duel. Haar vervangster, Vera Hietkamp, zou haar teamgenoten echter al na enkele minuten spelen weer opbeuren. Middenveldster Maaike Gerritsen trok diep weg aan de rechterkant. Sandra Wiggers reageerde attent door haar met een perfecte steekpass richting goal te sturen. De goed uitkomende keepster maakte het schot richting goal vrijwel onmogelijk, waardoor Maaike besloot de bal vanaf de achterlijn het 16 meter gebied in te schuiven. Hier was het Vera Hietkamp die FC Winterswijk op een voorsprong bracht door de bal hard en strak de touwen in te schieten. Even kon Winterswijk opgelucht ademhalen. Het stond voor tegen de gevreesde koploper en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Hoewel deze goal extra kracht gaf, lukte het de Winterswijkse vrouwen niet het spel te spelen waar ze normaal gesproken goed in zijn. Er werd erg gehaast gespeeld en veel slordig balverlies geleden. ZVV '56 profiteerde hier echter nauwelijks van en kon niet meer echt gevaarlijk worden. Hoewel zij een enkele keer op goal konden schieten was het daar keepster Daisy Vreman die met prima reddingen haar doel schoon hield. Ruststand 1-0.

In de rust werd er gepraat over de tegenstander en was er bij velen de verbazing over het spel van ZVV '56. Van de ploeg zonder verliespunten en slechts 2 doelpunten tegen werd meer verwacht. Desondanks bleef er wel het besef dat de vrouwen uit Winterswijk ook zelf niet goed speelden en scherp moesten blijven in tegenaanvallen. In de tweede helft probeerde FC Winterswijk met meer rust en meer vanuit de organisatie te voetballen. Ondanks de prima inzet van alle speelsters lukte dit opnieuw niet. Er werden steeds minder kansen gecreëerd en opnieuw werd er te gehaast gespeeld. Ondanks de chaos die de speelsters van ZVV '56 creëerden door voorin kriskras door elkaar te lopen werden zij prima opgepakt door de Winterswijkse defensie. Een enkele keer kon ZVV '56 er toch uitkomen door lange steekpasses of individuele acties. Met name aan de nummer 10 van ZVV '56 hadden de speelsters van FC Winterswijk hun handen vol. Vrij onverwachts viel op een gegeven moment toch de 2-0 voor FC Winterswijk. Maaike Gerritsen zette een cornerbal op die, op het eerste gezicht, te ver indraaide. Een verdedigster van ZVV leek hier niet op bedacht en via haar belandde de bal in het doel. Een echte goal kunnen we het niet noemen, maar de vreugde was groot. In de tijd die resteerde probeerde FC Winterswijk zo goed en kwaad als het ging te blijven voetballen. Wilma Wiggers stuurde Jolanda Smit nog een tweetal keren goed weg met een prima steekpass. Ook haar dochter Sandra Wiggers probeerde met goede steekpasses haar medespeelsters te bereiken. In haar laatste wedstrijd bij het zaterdagelftal (Sandra blijft gelukkig bij FC Winterswijk spelen, maar gaat de zondag-tak versterken) was een doelpunt haar zeker gegund, maar FC Winterswijk zat niet genoeg in haar spel om nog daadwerkelijk kansen te creëren. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter het eindsignaal. Voor de zaterdagvrouwen was deze overwinning een zeer belangrijke. Hoewel zij afhankelijk blijven van ZVV '56 is kans op een “winterkampioenschap” weer een stukje groter geworden. Hoewel het verzorgde voetbal dit keer achterwege bleef werd er gewonnen.

Enkele weken eerder werd er tegen SP Eefde erg goed gevoetbald, maar niet gewonnen. Vandaag werd er beduidend minder goed gevoetbald, maar toch gewonnen. It’s all in the game laten we maar zeggen...
Volgend weekend is het vrouwenweekend bij FC Winterswijk. Dan ontvangen wij opnieuw een pittige tegenstander. SC Klarenbeek neemt op dit moment de 3e plek op de ranglijst in. Om 15:00 uur spelen wij voor het eerst op het nieuwe hoofdveld. We gaan er vanuit dat we dan een mooie pot voetbal op de mat kunnen leggen en zien u dan ook graag dan!

Deel dit bericht