11-11
FC Winterswijk VR1 (zon) - Etten VR1
Afbeelding: Zondag VR1 seizoen 2013-2014

Op zondagmiddag 10 november ontvingen de vrouwen van de zondag op het nieuwe sportcomplex de vrouwen van v.v. Etten. Na de ruime overwinning van vorige week tegen v.v. Vosseveld gingen de vrouwen van FC Winterswijk wederom voor de winst. v.v. Etten was voor ons een onbekende, we wisten alleen dat zij laag geklasseerd stonden.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat FC Winterswijk de bovenliggende partij was, en liet dit ook zien door na 10 minuten al op voorsprong te komen door een doelpunt van Anchell. De Winterswijkse formatie stond goed, waardoor Lotte 2 minuten later de 2-0 kon scoren. Na een paar mooie korte combinaties schoot zij de bal hoog achter de Ettense goalie. Ook v.v. Etten werd enkele keren gevaarlijk en had een paar snelle spitsen voorin. Maar keepster Femke stond op de goede plek. Aan de andere kant had FC Winterswijk nog zeker een paar keer moeten scoren na kansen van Liza, Sibel en Anchell. Doordat Etten probeerde om meer aan te vallen, kwam er ruimte vrij op het middenveld en daar maakte Lotte gebruik van. 10 minuten voor rust schoot zij weer de bal hoog in het doel van de tegenstander. De ruststand was dan ook 3-0.

De bedoeling was om in de 2e helft de score uit te bouwen maar FC Winterswijk verslapte na rust. Hoewel v.v. Etten laag op de ranglijst stond, lieten zij zien best wel te kunnen voetballen. FC Winterswijk kreeg wel wat kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Er werd in de 2e helft veel gewisseld en er kwamen wat speelsters op een plek te staan die zij niet gewend waren. Het was dus wennen, waardoor de Winterswijkse dames elkaar niet goed meer konden vinden. De gasten uit Etten maakten hier gebruik van door veel druk te zetten en na een halfuur in de 2e helft de 3-1 te maken. Voor ons jammer genoeg het eerste tegendoelpunt. FC Winterswijk liet zich niet van haar stuk brengen en Anchell en Sibel maakten 10 minuten hierna de 4-1 en 5-1 door mooi samenspel van beiden. v.v. Etten deed nog iets terug door met een 2e afstandsschot de 5-2 te maken. 2 Luckygoals dus.

FC Winterswijk heeft weer 3 punten te pakken en kon met een goed gevoel de eerste drankjes in de nieuwe kantine nuttigen. Op naar volgende week, uit naar Ulftse Boys om de volgende 3 punten binnen te slepen.
Ulftse Boys VR1 (zon) - FC Winterswijk VR1 (zon)
17 november: 14:00.
Sportpark ’t Oerseveld,
Vogelenzangweg 31,
7071 PT Ulft.

Deel dit bericht