03-11
FC Winterswijk VR1 (zon) - FC Trias VR2
Afbeelding: Zondag VR1 seizoen 2013-2014

Vandaag is de eerste derby van dit seizoen gespeeld. De dames hebben een lange voorbereiding gehad. (lees: 2 weken geen wedstrijd gespeeld). Onder leiding van trainer Jozua Johannis gingen de dames vol goede moed de wedstrijd in. Geloof in jezelf en je team, dan maakt het niet uit wie je tegenstander is, was het motto.

FC Trias staat er om bekend dat zij speelsters uit het eerste elftal meeneemt. Voor de verandering was er nu maar 1 dame uit het eerste elftal mee (een snelle spits die terugkomt van een blessure). Helaas voor haar moest ze binnen 2 minuten de wedstrijd al verlaten. Liza was in duel met haar. Op het moment dat Liza de bal wilde wegschieten, zette de snelle spits haar voet ervoor waardoor Liza haar behoorlijk hard raakte. Helaas einde wedstrijd voor de speelster van FC Trias. De minuten die daarop volgden was het balbezit voornamelijk voor FC Winterswijk. De dames hadden de overhand, maar konden dit niet omzetten in goede kansen. FC Trias is wel een paar keer in de buurt geweest van de keeper, zonder resultaat.

De 2e helft was de druk van FC Winterswijk nog groter op FC Trias. Lotte kreeg een opgelegde kans, helaas resulteerde dit niet tot een doelpunt. Keepster Femke maakte het nog even spannend door een terugspeelbal van Daniëlle in de handen te pakken. Hierdoor kreeg FC Trias een hele grote kans om een doelpunt te scoren. Alle dames van FC Winterswijk kwamen terug om deze bal te verdedigen. Gelukkig lukte het FC Trias niet om te scoren. Ook werd tijdens de tweede helft de scheidsrechter nog het mikpunt. Van FC Trias kreeg hij een bal hard op een plaats waar hij hem liever niet wil hebben. Helaas voor hem was er ook geen verzorger die hem wilde helpen. Verder werd de scheids nog een paar keer op de rug geraakt door een bal van FC Winterswijk. Na een zwaar bevochten en harde wedstrijd was de eindstand 0-0.

Volgende week volgt de 2e derby van dit seizoen, uit tegen Vosseveld VR1, aanvang 12:15 uur.

Deel dit bericht