26-11
FC Winterswijk VR1 (zon) - Gendringen VR2
Afbeelding: Zondag VR1 seizoen 2013-2014

Zondag 24 november 11:45 stond de wedstrijd FC Winterswijk VR1 (zon) - Gendringen VR2 op het programma. Met gespannen koppies staan we te wachten in de spelerstunnel om af te gaan trappen op het hoofdveld! Nadat we allemaal zijn voorgesteld op het LED-scherm komt de focus.... De wedstrijd begint!

Wij mogen aftrappen, beginnen meteen goed op te bouwen en zijn erg fel in de duels. Daardoor komen wij al binnen 10 minuten op een 1-0 voorsprong door een mooie pass van Sandra op Sibel, die vervolgens met een mooie actie de 1-0 binnen schiet. Nadat er gescoord is beginnen we iets slordiger te voetballen waardoor wij Gendringen wat meer in hun spel laten komen. Gelukkig pakken we het snel weer op en krijgen een aantal mooie kansen, een mooi schot van Silvette eindigde helaas op de lat. We houden de dames van Gendringen goed kort zodat zij niet in hun spel komen dus proberen ze op de counter te spelen, maar zoals alle wedstrijden staat onze verdediging weer goed en geeft niks weg. Na ongeveer een half uur spelen weet Anchell de score op 2-0 te brengen. Na een pass van Sharon weet ze de verdediging uit te kappen en met een boog gaat de bal over de keepster het doel in! Gendringen blijft op de counters gokken en krijgt daardoor nog 2 hele goede kansen, maar die worden niet benut. In de laatste minuut van de eerste helft zijn wij wel weer trefzeker! Door goed overzicht van Daniëlle krijgt Sanne Aalbers een mooie pass, waarna zij na een goede loopactie de bal in het doel schiet: 3-0.

De 2e helft begint moeizaam. Door wissels aan beide kanten komen we moeilijk in ons spel en Gendringen, dat natuurlijk onder druk staat door de achterstand, begint feller te spelen, waar wij van onder de indruk lijken te zijn. Dit resulteert in een aantal goede kansen voor Gendringen, maar onze keepster Femke weet de stand op nul te houden. Beide teams beginnen foutjes te maken en er wordt niet mooi meer gevoetbald. Toch weet Gendringen te scoren in de 35e minuut door te slap inzetten van FC Winterswijk, de stand is nu 3-1. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd er nog gescoord door Sibel, maar dit doelpunt werd door de scheids na overleg met de grensrechter toch afgekeurd vanwege buitenspel. In de 90ste minuut krijgt Anchell nog een mooie kans op de 4-1 door een goede loopactie en voorzet van Sanne Aalbers, maar deze gaat helaas in de handen van de keepster.

Gelukkig zijn we de 1e helft goed begonnen en hebben daardoor de 3 punten weer in the pocket, en dus de koppositie weten te behouden!
Volgende week zondag 1 december spelen we wederom thuis, ditmaal tegen plaatsgenoot MEC/Bredevoort VR2 om 12:30 uur.
Als deze wedstrijd weer gewonnen wordt mogen wij ons najaarskampioen noemen! Dus kom ons aanmoedigen!!

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd.

Deel dit bericht