03-12
FC Winterswijk VR1 (zon) - MEC/Bredevoort VR2
Afbeelding: Zondag VR1 seizoen 2013-2014

Dames 1 (zondag) KAMPIOEN!!!

Na een serieuze voorbereiding in de spreekkamer werd de druk door trainer Jozua Johannis nog een beetje opgevoerd. De zenuwen gierden door het lichaam van vele speelsters.
Via het geruchtencircuit hoorden wij dat onze tegenstander MEC/Bredevoort VR2 gebrand was de punten mee naar huis te nemen.

De eerste helft werd sterk begonnen door FC Winterswijk. Gezegd mag worden dat zij dit gedeelte van de wedstrijd domineerden. Dit resulteerde na 20 minuten in een doelpunt van Lotte Brugman. Dit bracht de stand op 1-0. Deze ontstond door mooi samenspel vanuit de achterhoede. Nog geen 3 minuten later werd de voorsprong uitgebreid naar 2-0. Een schot van 25 meter afstand door Daniëlle Dimmendaal zorgde ervoor dat de keepster kansloos was en de bal eindigde in het dak van de goal. Op slag van rust wisten de dames de 3-0 binnen te halen. De assist werd gegeven door Sharon Groot Jebbink en kwam terecht bij Lotte Brugman. Ondanks dat zij onderuit gehaald werd, wist zij alsnog de bal binnen te tikken. De ruststand 3-0 bracht goede hoop voor het naderende kampioenschap.

De tweede helft werd er een stuk slordiger gevoetbald. De ballen werden niet goed gegeven en deze kwamen dus niet aan. Dit zorgde ervoor dat MEC/Bredevoort meer aan de bal kwam. In de 35ste minuut ontstond er een verwarrende situatie door een handsbal van Yvet te Selle in het strafschop gebied. De scheidsrechter floot voor de handsbal, rekende hierna toch het doelpunt dat hierop volgde goed, wat vervolgens toch niet de juiste beslissing bleek te zijn. Uiteindelijk gaf hij een penalty voor MEC/Bredevoort. Deze werd zijdelings langs FC Winterswijk keepster Femke Groot Zevert geschoten. Hierdoor werd de stand 3-1 wat tevens ook de einduitslag is geworden.

FC Winterswijk heeft het najaarskampioenschap ongeslagen binnen weten te halen. In de voorjaarscompetitie wordt er gespeeld tegen de teams die onderaan geëindigd zijn in de 4e klasse. Dit om het niveau bij het damesvoetbal dichter bij elkaar te brengen. Na deze goede, mooie en ook zeker sportieve wedstrijd werd er natuurlijk een groot feest gevierd. Dit begon natuurlijk in de kleedkamer met muziek, wat de sfeer lekker los deed komen. Vervolg werd er in de kantine muziek gedraaid door een DJ.

Wij willen onze sponsoren bedanken voor hun (financiële) bijdrage. Dit heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de Liefmans flesjes uitverkocht waren in de kantine en naderhand op de tafels gedanst werd. Natuurlijk danken wij ook onze assistent trainer, leider, verzorger, vlaggers, supporters (zelfs met spandoeken). Onze grootste dank gaat uit naar onze trainer Jozua Johannis!!!! Met veel kennis en geduld weet hij ons tot een hoger niveau te brengen. We hebben zin in de voorjaarscompetitie en we zullen laten zien dat we 4e klasse waardig zijn.

Deel dit bericht