06-10
FC Winterswijk VR1 (zon) - MvR VR1
Afbeelding: Zondag VR1 seizoen 2013-2014

Op zondag 6 oktober stond er een mooie wedstrijd op het programma: FC Winterswijk VR1 (zo) tegen koploper MvR uit 's-Heerenberg. De vrouwen van MvR hadden alle wedstrijden met grote cijfers gewonnen dus het beloofde een zware pot te worden. We hadden er heerlijk voetbalweer bij dus het moest goed komen. Nadat de teamfoto gemaakt was en de bespreking plaats had gevonden werd er afgetrapt.

Al na 3 minuten werd het 1-0 via Sanne Aalbers. Na een vrije trap van Liza kon Sibel de bal voor Sanne klaarleggen, die hoog in het doel schoot. We hadden al snel door dat de speelsters van MvR niet in hun beste doen waren, hiervan konden wij profiteren. Zij hadden wel meerdere goede kansen, maar onze keeper Femke hield er een paar ballen knap uit. We speelden goed en het werd na 15 minuten dan ook 2-0 via Sibel den Hartog. Weer via een vrije trap van Liza schoot Sibel hem mooi in. MvR probeerde wel druk te zetten, maar onze verdediging (met Lizzy, Kim, Lonneke en Natasja) stond goed waardoor zij er niet vaak door kwamen. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

Na wat slokken ranja en nog wat uitleg stuurde Jozua zijn team weer het veld in met de opdracht om zo te blijven voetballen. Er veranderde weinig, er werd goed vanuit de posities gevoetbald en MvR had niet de kracht om hun spel te spelen. Van achteruit werd er opgebouwd en op links deed Lizzy het erg goed voor haar eerste wedstrijd. 10 minuten na rust kwam Christel in het veld voor Lonneke en ook Marloes maakte haar minuten nog toen ze er in kwam voor Sibel. Sanne Aalbers kreeg nog een grote kans omdat de keeper uit haar goal kwam, maar de bal ging jammer genoeg naast. Na bijna een halfuur bracht Liza ten Pas de stand op 3-0 na een mooi individuele actie. FC Winterswijk werd wat slordiger en het liep niet helemaal lekker meer op het middenveld, maar de inzet was er in ieder geval wel. 10 minuten voor tijd maakte Lotte Brugman er nog eens 4-0 van. Ze stond precies op de goede plek om een voorzet vanaf de rechterkant in te tikken. Lotte, die voor het eerst in de spits speelde omdat Anchell geblesseerd was, deed het prima op deze plek.

Dit werd tevens de eindstand. De vrouwen van MvR verdienden ondanks de nederlaag een compliment voor hun sportiviteit. Ook was het erg fijn dat Marloes en Christel van de zaterdag mee wilden doen, bedankt! Na deze mooie overwinning zijn de zondag-vrouwen 2 weken vrij en mag er op 27 oktober weer thuis gevoetbald worden tegen FC Trias VR2.
Hierbij ook nog een link hoe de dames van MvR naar deze wedstrijd heeft toe gewerkt: http://mvrdames1.ditismijnteam.nl/blog/583023-fc-winterswijk-vr1-mvr-vr1.html

Voor een link naar het wedstrijdverslag van MvR klik hieronder:
http://mvrdames1.ditismijnteam.nl/blog/583942-ze-kunnen-dus-toch-nog-verliezen-.html

Deel dit bericht