21-09
FC Winterswijk zon1 - sv Grol 1
Afbeelding: IMG_4581

Waar iedereen vooraf hoopte op strijd, passie en het gevoel van een echte derby hing er na 90 minuten een hele andere sfeer op Sportpark Jaspers. De neutrale kijker is helaas niet verwend op een mooie pot voetbal tussen clubs die graag via positiespel tot een aanval komen. Nee, helaas was de nasmaak bitter. Niet alleen vanwege de uitslag die in de blessuretijd door Grol werd gedoopt tot een gelijk spel, maar de hoofdmoot waren de vele blessures waarvan enkele zich ernstig aandeden. Daarbij wel vermeldenswaardig is de goede band die beide teams met elkaar hebben, want van overtredingen was eigenlijk geen sprake, de pech hing vanavond boven ons Sportpark.

Wat betreft de uitslag mag Grol de hand dichtknijpen dat de voorwaartsen van FC Winterswijk het net niet vaker wisten te vinden, daarbij stonden aan beide kanten twee fantastische goalies te waken over hun doel.

 

De eerste helft begon met een vermeende handsbal binnen een minuut in het 16 metergebied van Grolsen, echter was dit niet voldoende om naar een straf over te gaan. Vanaf minuut twee begon helaas de blessuregolf het beeld van de wedstrijd over te nemen. In een ongelukkig duel moest de rechtsbuiten helaas zijn schouder uit de kom zien gaan. Ondanks dat deze teruggezet kon worden moest hij zich even later wel laten vervangen.

De eerste kleine kans mag aangetekend worden bij FC Winterswijk een steekbal van Siebe op Lenn Redeker kan helaas door de spits niet meegenomen worden. Aan de andere kant is het de Grolse voorwaartse welke de bal voorlangs geeft, maar geen voet kan vinden om Niels Janssen te verschalken.

Na zo'n kwartier spelen krijgt Grol 2 kleine kansen, echter weet niemand het net te vinden. De eerste 100% kans wordt gecreëerd door de linksback van Grol. Hij wil een hoge bal wegkoppen naar zijn middenveld, echter raakt hij de bal volledig mis en brengt hiermee Siebe te Winkel in staat om de 1-0 aan te tekenen. Een volley wordt vakkundig gepareerd door de Grolse doelman. Met ruim een half uur op de klok wordt de wedstrijd onderbroken door een ernstig lijkende knieblessure. Zelfs de leidsman bemoeide zich vakkundig met het voorval en maande tot het halen van de brancard. Grolspeler Thomas Porskamp moest het veld verlaten.

Na de hervatting was het FCW die het eerste gevaar kon stichtten, ware het niet dat Daniel te Winkel vanaf rand 16 de bal diagonaal voorbij doelman De Vries te schuiven. Het lijkt wel alsof beide ploegen met spanning in de benen de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, want totaal geen positieve invloed heeft op het spelbeeld, helaas!

Na 40minuten moet ook FCW noodgedwongen gaan wisselen. Kabir Sabotic verstapt zich ernstig voor de dugout van de Grollenaren en moet ook met de brancard het veld verlaten, zijn vervanger is Dimitri Dekker. Kort na deze onderbreking komt FCW dan eindelijk op een voorsprong waarmee de wedstrijd misschien wel open kan worden gebroken. Ralph van der Burg kan vanaf circa 20meter de bal langs doelman De Vries krullen.

Kort daarna is het Daniel te Winkel die met een krulbal opnieuw het doel onder vuur neemt, met uitgestrekte arm weet De Vries de 2e tegengoal te voorkomen. Met de 1-0 voorsprong gaan we de rust in.

 

Iedereen is het ermee eens, de tweede helft mag en moet een stuk beter ook al telt in alle wedstrijden alleen het eindresultaat. De Grollenaren denken hier zeker zo over aangezien ze kort na rust proberen de gelijkmaker te forceren. Maar tot echt grote kansen komt het in de eerste 5 minuten niet. De eerste echte kans na rust is voor FCW. Een goed doorzettende Daniel te Winkel houdt het overzicht en kan de ingevallen Dimitri Dekker bereiken. Echter weet een Grolse verdediger zijn schot hard te blokken en raakt daarbij ook het scheenbeen van de kleine spits van FCW. Wat rest is een cornerbal en de volgende blessure tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd blijft op slot zitten en komt nog steeds niet los. Het is ook pas de 60e minuut dat een volgend gevaarlijk moment zich aan kan dienen, als Kay zijn kleinere broertje Lenn Redeker probeert te bedienen met een dieptebal.

Met kleine speldenprikken probeert FCW wel, maar kan de misschien wel bevrijdende tweede treffer niet forceren. Het gevaar van een late gelijkmaker sluipt over het Sportpark maar de inzetten vanaf de zijkanten worden verwerkt door de goudzwarte verdedigers of keeper Janssen die ballen wegwerkt. Aan de andere zijde probeert de opgekomen Joost Mulder met een afstandsschot het doel van Grol onder vuur te nemen, ware het niet dat zijn inzet over gaat.

Zo'n 5 minuten voor de officiële speeltijd lijkt dan toch de 2-0 op het scorebord te komen. Een hoge bal wordt door Leuijerink ingekopt en door Lenn bijna over de lijn gelopen. Echter weet een Grolse verdediger met een uiterste inspanning de bal van de lijn te halen. Dan volgt echt de slotfase van de wedstrijd. Lange ballen uit de Groenlose verdediging worden in of rond de 16 meter gepompt. In minuut 94 is het dan ook raak en krijgt Grol een eenvoudige vrije bal mee op een te mooie plek buiten de 16. Iedereen met Winterswijks bloed houdt de adem in en is bang voor die gevreesde tegengoal. Houben die achter de bal plaatsneemt legt aan weet de bal via een Winterswijk been hard in de verre hoek achter keeper Janssen te plaatsen. Alles wat blauw is, is blij en bij de goudzwarten heerst de zware teleurstelling van een tegendoelpunt in de echte slotminuut.

De leidsman besluit kort daarna om een einde te maken aan de wedstrijd….eindstand 1-1.

Deel dit bericht