24-03
FC Zutphen D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Dit keer een niet zo lang verslag, vooral doordat het gisteren nooit een echte voetbalwedstrijd kon worden. Domweg, omdat er gewoonweg niet gevoetbald kon worden.  Daarvoor werkten de omstandigheden op de Zutphense variant van "de Lange Leegte" niet mee. Door de wind was het gewoon bar.  Af en toe nog wat regen erbij. Het was niet leuk om in Zutphen te voetballen. En wat ik al zei: voetballen ging dus niet. Het was voornamelijk veel duels, vooral rondom de middellijn, dus strijd was er wel. En daar hebben we ons goed van gekweten.

De eerste helft:
We speelden schuin tegen de wind in. Daardoor konden we slecht bij de goal van de tegenstander komen. Pas in de 6e minuut lukt dit. We krijgen een vrije trap op links van de goal van de tegenstander. Nick passt de bal fantastisch voor en door de combinatie met de wind belandt de bal bij Tom die hem met een mooie volley ineens binnenschiet: 0-1. Lekker gevoel, want daar zag het toch niet naar uit. Andersom kon de tegenstander ook niet echt bij onze goal komen. Veel meer valt er ook niet te melden over de eerste helft, behoudens een te slappe terugspeelbal van Tom, waardoor de tegenstander nog gevaarlijk kan worden. De bal belandt uiteindelijk op de buitenkant van de paal.

De tweede helft:
Wij hebben nu dus de wind meer in de rug, waardoor we iets makkelijker naar voren kunnen spelen. Het is al de 16e minuut en Daan en Hamza zijn net binnen de lijnen gebracht. Het eerste balcontact van Daan is een sublieme pass op Hamza die vrij voor de goal komt. Zijn eerste balcontact is meteen de 0-2. Lekker binnenkomen. Daarmee lijkt de wedstrijd gelopen maar de meeste opwinding zit in de staart van de wedstrijd. In de 27e minuut krijgt FC Zutphen een vrije bal op links van onze goal. Via de afvallende bal scoren zij de 1-2. Vlak daarna hebben wij een snelle uitval waarbij Joery Hamza diep op links aanspeelt. Joery loopt door en krijgt de bal terug van Hamza. Zijn schot belandt via de rug van een tegenstander in de goal: 1-3. In de laatste minuut van de wedstrijd een vrije trap, wederom van links van onze goal, en wederom scoort FC Zutphen hier uit: 2-3. In de laatste seconden krijgen zij ook nog een vrije trap van rechts, maar die levert uiteindelijk niets op.

Geen fijne wedstrijd, maar wel de volle 3 punten mee naar huis.

Komende zaterdag de bekerwedstrijd om 10.30 uur tegen FC Twente (Hengelo) D2. Natuurlijk nodigen wij alle ouders, opa's en oma's, buren, vrienden, sponsor en aanverwanten voor deze happening uit. Helaas heeft ons team wel met wat blessures te kampen, maar we zullen ons beste beentje voorzetten.

Deel dit bericht