09-12
Grol 8 - FC Winterswijk 9 (zon)
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

Herbstmeister FC Winterswijk 9 blijft winnen

Het kan niet op voor FC Winterswijk 9. Deze zondag stond het belangrijke uitduel tegen Grol op het programma. Deze werd met succes afgerond: 1-3. Tien kilometer verderop stond ook een interessant treffen op het programma. Vosseveld verloor van Pax, waardoor het er nu al op lijkt dat er nog twee titelkandidaten over zijn: FC Winterswijk en Pax. Deze ploegen treffen elkaar volgende week.

In Groenlo was het plaatselijke achtste elftal de tegenstander van FC Winterswijk 9. De felle wedstrijd verliep sportief en dat was mede te danken aan een goed leidende scheidsrechter. De thuisploeg begon feller, maar tot grote kansen kwamen de Grollenaren niet. Door wat misverstanden aan Winterswijkse zijde kwamen ze wel bij het doel van Bart in de buurt, maar gescoord werd er niet. Aan de andere kant was het wel raak. Een mooie aanval, opgebouwd vanaf de achterste linie, werd afgerond door Koen Bakker op aangeven van Marc Toebes: 0-1. Vlak daarna verdubbelde FC Winterswijk de marge. Marc Toebes stond aan het eind van een prima aanval uit het boekje, die werd opgezet door Marc Jansen en Robert Mol. Toebes wist hier wel raad mee, waardoor hij scoorde in de negende wedstrijd op rij.

Na de rust probeerde Grol wat te doen aan de stand en dat lukte. Een afstandsschot belandde in het netje. FC Winterswijk was slordig, speelde te vaak met de lange bal, maar wist toch weer te scoren. Een voorzet van Jeroen Dimmendaal werd door een Grolse verdediger tot doelpunt gepromoveerd: 1-3. De wedstrijd was gespeeld en het verzet gebroken.

In de stand staat FC Winterswijk eerste op 7 punten van Pax. Komende zondag gaat FC Winterswijk op bezoek bij Pax. Weet het negende ook dit duel te winnen, dan is op de helft van de competitie een voorsprong van tien punten gerealiseerd. Zo ver is het nog lang niet, want het belooft een heet ochtendje in het ongetwijfeld koude Hengelo te worden…

Deel dit bericht