02-12
Grol E2 - FC Winterswijk E3
Afbeelding: E3 seizoen 2013-2014

Vandaag alweer de allerlaatste wedstrijd voor de winterstop van onze E3. Tegenstander was Grol E2, die allemaal 2e-jaars in het team hadden zitten. En dat was vanaf het begin ook duidelijk te zien, gemiddeld waren de jongens uit Groenlo een halve kop groter en moesten ze het vooral hebben van fysiek voetbal. Gelukkig waren onze jongens scherp vandaag en vlogen ze net zoals Grol hard maar wel eerlijk de duels in.

De eerste 5 minuten was Grol de iets betere ploeg en kwamen een paar keer gevaarlijk door. Maar zoals zo vaak dit seizoen stond onze verdediging met Collin, Lyon, Levi en Floris als een groep tijgers te verdedigen en vlogen op iedere bal. Mede daardoor kreeg Mark de eerste helft niet veel schoten op de goal. Na  6 minuten kwamen de jongens beter in het spel en waren gewend aan het harde voetbal van Grol. Nadat we al een paar keer met goed samenspel in de buurt van hun goal waren gekomen was het Jip die uit een moeilijke hoek de terechte 0-1 scoorde. Vlak daarna kregen we een terechte penalty die keihard binnen werd geschoten door Tim: 0-2. Na deze goal gingen we nog beter voetballen en werd Grol helemaal weggespeeld. Uit een prachtige aanval ging Jip alleen op de keeper af, deze werd keurig omspeeld en Jip schoot hem toch uit een moeilijk hoek keurig strak onder de lat: 0-3. 3 minuten voor de rust kreeg Grol een corner, deze werd niet goed weggewerkt en zo konden de jongens uit Groenlo de aansluittreffer maken: 1-3.

De 2e helft begon Grol fanatiek en probeerde onze E3 vast te zetten. Mede door het onrustige voetbal in de eerste 10 minuten kwamen ze ook moeilijk onder die druk vandaan. Maar wederom liet onze verdediging zien waarom ze dit jaar de minst gepasseerde verdediging zijn na kampioen GSV '63. De jongens zaten er bovenop en Grol kreeg bijna geen kans om te schieten, en als ze dan een keer schoten dan was het Mark die de bal keurig onder uit de hoek tikte. Na 10 minuten in de 2e helft was het Milan die uit een perfecte counter een prachtige voorzet gaf op Jesse en deze kon vrij makkelijk de 1-4 maken. Na de 1-4 zakte de moed in de schoenen bij Grol, zelf kregen ze amper kansen en als wij de bal hadden werd het levensgevaarlijk. Uit wederom een mooie aanval was het Lyon die een heerlijke pass gaf op Jesse, die zoals zo vaak dit seizoen de bal keihard langs de keeper knalde: 1-5.

Toppers E3, Johnny en Jesse gefeliciteerd met de mooie 3e plek. Heel veel succes in de 1e klasse KNVB !!

Deel dit bericht