05-10
Grolse Boys C1D - FC Winterswijk C5
Afbeelding: C5 seizoen 2013-2014

Na 2 verloren wedstrijden had ik vandaag het gevoel dat we wel eens met de 3 punten naar huis zouden kunnen gaan (ik had stiekem al een kleine traktatie meegenomen). Bij de Grolse Boys aangekomen bleek dat er een speler dacht met 1 schoen aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Even snel op en neer rijden zorgde ervoor dat de betreffende speler nog wel kon invallen.

De eerste helft was een genot om naar te kijken. Mooi samenspel, de flanken werden benut en een trainer wordt op zijn wenken bediend door het spel dat hij ziet en de talloze kansen, die echter onbenut blijven. Onbenut, totdat Daan met een lepe “boogbal” ( Truus noemde het een wippertje) de keeper kansloos laat: 0-1. De kansen blijven en we zijn zeer zeker de sterkere in deze fase. Een mooi ingestudeerde corner door Jesse, Nik en Bodhi wordt door de keeper opgevangen, maar petje af, goede uitvoering. Roman, ja de speler die bij onze groepsfoto ontbrak, maar toch zeker onmisbaar is voor dit team had heel wat kansen nodig, totdat Bodhi met een mooie dieptepass door de verdedigende linie hem dit keer wel tot scoren kon brengen, 0-2. Hoewel de verdediging en keeper het uitstekend hebben gedaan, kon de tegenstander toch vanuit een doeltrap aan onze zijde de bal te gemakkelijk onderscheppen en de stand voor rust tot 1-2 verkleinen.

In de rust hebben we de jongens er op gewezen dat het nu in de 2e helft zaak was om niet te verslappen en fel te blijven, de tegenstander was nog niet verslagen en inderdaad kwam de tegenstander iets anders uit de kleedkamer (we konden de donderpreek in de aanliggende kleedkamer horen). Het spel werd wat minder, nog regelmatig werden de flanken gezocht, maar het werd allemaal wat rommeliger. Wel kon Willem een mooie pass over de rechterflank meenemen en zelf afronden: 1-3. Daar waar wij in de eerste helft de lat, paal en net niet regelmatig hadden, had nu de tegenstander vaak pech. Wel kon een vrije man de bal mooi inkoppen in de verre hoek: 2-3. De spanning steeg, zou het dan toch nog op een gelijkspel uitdraaien? Ergens op dit moment maakte Timo de redding van de dag. Een niet zacht ingeschoten bal hoog in de hoek wist hij te keren. Een mooie steekpass van Jesse op Daan zag ik er al ingaan, met zijn rechter ingeschoten (hij is stijf links) leek het erop maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd door een verdediger. Even later kon Daan, na een zelfde soort pass van Bodhi, met zijn 2e goal de score naar 2-4 brengen. De punten waren nu zeker aan onze zijde, ook al konden de Boys het uiteindelijk wel tot een eindstand van 3-4 brengen. Het laatste fluitje klonk en zoals beloofd maakte de trainer een mooie handstand voor het hele team. Klasse jongens, ga zo door als teamcollectief, de schouders eronder, er zullen nog hele zware wedstrijden aankomen, des te mooier schijnt de zon als je af en toe de punten pakt.

FC Winterswijk C5 Winst op Grolse Boys C1D
Deel dit bericht