23-09
HSC '21 3 - FC Winterswijk 3 (zat)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

De continuing story over onze jonge helden gaat verder. Deze keer stond wederom een uitwedstrijd op het programma. Nu tegen HSC’21 3 uit Haaksbergen. Ook een elftal met louter jongens van rond de 20. Het werd geen wedstrijd om lang bij stil te staan. Laat ik beginnen met het noemen van de absolute uitblinker aan onze kant: keeper Gor Sahagyan! Zonder hem was de nederlaag zeker nog hoger uitgevallen. Daarmee geef ik impliciet al aan dat de rest eigenlijk onder het gebruikelijke niveau heeft gespeeld. Er was wel inzet hoor, maar lang niet genoeg om het HSC '21 moeilijk te maken.

Hoe kwam de uitslag tot stand? Het eerste kwartier ging het nog redelijk. Maar daarna begon het foutenfestival. Verkeerde passing, slap balverlies en grote dekkingsfouten waren er debet aan dat HSC '21 gestaag uitliep naar 3-0. Tussendoor had Gor nog een aantal prima reddingen. Anders had het bij de rust al 5-0 gestaan. Moet gezegd, ze hadden twee snelle spitsen die het werk klaarden. Daar hadden onze verdedigers geen vat op. Ook in totaliteit was de tegenstander wel wat sterker, maar ze leken ook steeds iets feller in de duels te zijn. En bij balverlies lieten de meesten het koppie al snel hangen. In plaats van vol gif de bal te willen heroveren. De echte wil om te winnen, het heilige vuur, leek te ontbreken. Althans, zo oogde het vanaf de kant.

Na rust ging het iets beter. De kracht van de thuisploeg ebde wat weg. Helaas volgde er geen kentering in het scoreverloop. Yaniek van der Stoep had nog de grootste mogelijkheid. Hij wachtte alleen iets te lang met schieten, waarna een verdediger kon ingrijpen. Uit een enkele spaarzame aanval moest ook hun keeper nog handelend optreden. Maar het had allemaal niet veel om het lijf. Integendeel. HSC '21 nam het heft weer over. Een schot op de lat werd niet lang daarna gevolgd door een ongelukkige handsbal van Dion Olbach in het eigen strafschopgebied. De toegekende strafschop werd strak ingeschoten: 4-0. Gor was kansloos. Op het eind had hij nog een mooie save, zodat dit gelukkig ook de eindstand bleef.

Volgende week, onze eerste thuiswedstrijd, komt de koploper op bezoek. Laten we er allemaal voor zorgen dat ze dat na volgend weekend niet meer zijn!
OPeee.

Deel dit bericht