12-03
Kilder E1 - FC Winterswijk E3
Afbeelding: E3 seizoen 2013-2014

Kilder uit, altijd lastig…

In een heerlijk voorjaarszonnetje (warmste 8 maart ooit) begonnen de twee teams met een ‘ietwat’ verschillende instelling aan deze wedstrijd. Kilder was gedreven, fel in de duels, beweeglijk en ging het beste om met de omstandigheden (lees: hobbel-de-bobbelveld). Onze jongens waren in de eerste helft vooral bezig om de winterslaap nog uit hun ogen te wrijven. Oftewel: gezien het spelbeeld was de ruststand van 2-0 voor Kilder volkomen verdiend.

In de tweede helft kregen de supporters gelukkig meer waar voor hun ‘geld’. E3 maakte een uitgeslapen indruk en wist Kilder met hun eigen middelen (met name in de felheid van de duels) prima partij te bieden. Halverwege de tweede helft kreeg Levi (in linksbuitenpositie) de bal aangespeeld vanuit een snelle aanval door Jesse. Levi draaide naar binnen voor zijn favoriete rechterbeen en net toen alle aanwezigen op en rond het veld een breedtepass verwachtten richting de vrijstaande Jesse voor het doel, koos Levi voor een direct laag schot in de korte hoek, waarmee hij iedereen, inclusief de keeper, verraste en prachtig de 2-1 aantekende. Dat gaf de burger (en supporters) moed! Helaas was het enkele minuten later toch weer Kilder dat met een snelle uitbraak het verschil weer op twee doelpunten bracht: 3-1… Toch bleven onze jongens doorgaan en kwam de druk op het doel van Kilder tot uiting door de vele cornerballen die we mochten zetten. Nadat een van deze cornerballen (genomen door Floris) werd afgeslagen en weer terug in de voeten van Floris werd gespeeld, behield hij het overzicht en zette hard en laag voor, alwaar Lyon stond te wachten om even beheerst als eenvoudig binnen te schieten: 3-2! Hierna ging het gelijk op al bleven de grote kansen uit. Totdat… Jesse met de bal aan de haal ging. Vanaf de rechtsbuiten positie kapte hij naar binnen, alleen was de afstand tot het doel nog aanzienlijk. Juist op het moment dat de supporters hem de aanwijzingen wilden toeroepen dat hij vrije doorgang tot het doel had, dacht Jesse: ach, waarom toch eens niet schieten met dat linkerbeen van me? Om vervolgens met een verwoestende uithaal de doelman in de verre bovenhoek te verschalken: 3-3!

Een terechte eindstand van een wedstrijd waarin we twee verschillende helften hebben gezien. De supporters waren het erover eens dat de tweede helft ze toch echt het beste beviel!

Jongens, bedankt!

Deel dit bericht