15-10
Lemelerveld 2 - FC Winterswijk 2 (zon)
Afbeelding: Zondag 2 seizoen 2013-2014

Emotioneel weekeinde voor Zondag 2

Waar velen zich afgelopen zondag om half zeven (’s ochtends, ja) nog drie keer konden omdraaien in hun bed, nog even tegen vrouwlief aan konden kruipen of hun kroost de fles mochten geven, ging voor de selectie van Zondag 2 de wekker alweer. Na een altijd piekfijn verzorgd ontbijt door Jeroen Lammers moest er namelijk de lange reis naar Lemelerveld worden ondergaan. 

Gestoken in hun door Gieskes Interieur (www.gieskesbv.nl) gesponsorde presentatie-ziptop, was de aankomst winderig en regenachtig; dat is kennelijk wel vaker zo in de herfst… De wedstrijd begon om 10.00 uur redelijk gelijk opgaand, maar al snel werd duidelijk dat Lemelerveld een prima voetballende ploeg was, met een sterke as. Na goed storend werk van de Winterswijkse rechtsbuiten echter, belandde de bal bij Gio Malawau die hem feilloos in de benedenhoek van de goal wist te werken: 0-1. Lang kon er niet van deze voorsprong worden genoten, want 5 minuten later was de stand alweer gelijkgetrokken, via de ene binnenkant paal, de andere binnenkant paal en de onderkant van de lat. Met 1-1 zou ook de rust worden bereikt.

Na de hervatting kon FC Winterswijk nog maar nauwelijks gevaarlijk worden en kon de tegenstander twee keer van het veldoverwicht profiteren. Eerst werd de bal vanaf randje zestien aan de rechterkant over de keeper in de verre hoek gelobd en even later kon er een speler vanaf 20 meter vogeltje-vrij uithalen. Het enige wapenfeit aan onze kant was een bal van Mikey Snaphaan op de kruising. Met 3-1 werd een terechte nederlaag geleden tegen een sterkere tegenstander.

Marc Hoefman viel na een uur spelen geblesseerd uit, naar later bleek heeft de rechtsback zijn hamstring afgescheurd. Verwacht wordt dat de publiekslieveling tot de winterstop in de lappenmand ligt.

Gelukkig werden we na afloop verblijd door het hartverwarmende bericht dat de afwezige Sonny Schurink zondag de trotse papa is geworden van Chelsey. Moeder en kind maken het goed en in de wandelgangen wordt beweerd dat dochterlief het voetbaltalent van haar vader heeft geërfd. Naar verluidt heeft zij met haar 3525 gram en 49 cm lengte zélfs de medische test bij Ajax al doorstaan. Hopelijk is hier binnenkort meer duidelijkheid over te geven via onze persvoorlichter…

Over twee weken wordt de competitie hervat, thuis tegen Reunie 2. Tot ziens!

Deel dit bericht