08-10
Longa '30 7 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Zondagochtend was het weer zo ver. De mannen van ome Louis mochten de wei weer in. Ditmaal in Lichtenvoorde tegen het altijd lastige Longa '30 7. Het woord wei heeft in dit geval een dubbele betekenis. Tegenwoordig zijn wij namelijk alleen maar de biljartlakens van Jaspers gewend. Toch deed deze knollentuin ons weer denken aan de Morgenzon. En zo werd er ook gevoetbald!

FC Winterswijk 8 begon zwak aan de wedstrijd, iedereen kwam steeds 2 passen te laat. En zo stonden we na een paar minuten ook op een 1-0 achterstand. Maar na deze tegen goal herpakten de mannen van 'SUCCESCOACH' Nakken zich en gingen ze op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel dan ook niet veel later uit een goede voorzet van Rob. Tom K. kopte vanaf 16 meter de bal onhoudbaar in de goal. Een paar minuten later ontfutselde diezelfde Tom K. de bal en liep recht op de keeper af, maar in plaats van rustig een hoekje te kiezen besloot hij blind, recht en hard op de keeper te schieten. Waardoor er een corner kwam voor de Winterswijkers. Die corner werd ontzettend slecht getrapt door Joris. Maar gelukkig voor hem was het uitverdedigen van Longa '30 nog zwakker, waardoor Jorrit vanuit de kluts de 1-2 op 't ontbrekende scorebord zette. Na pak 'm beet 25 minuten spelen had FC Winterswijk een fantastische aanval over welgeteld 27 schijven in huis. Barcelona was er niks bij! Aan het einde van deze 'tikkietakkie'-aanval was het Joey die de bal klaarlegde voor Jorrit, die hard en laag inschoot. De bal zweefde heerlijk boven het gras, tegen de hakken van een voorbij struikelende tegenstander aan zo de goal in! 1-3! Ricky P. vond het 15 minuten voor rust tijd om z'n tweede gele kaart van dit seizoen te pakken waardoor we tot aan de rust akelig onderdruk stonden. Met een bekeken balletje zette de midvoor van Longa '30 dan ook vlak voor rust de 2-3 op 't scorebord.

In de rust sprak lijder Paul eindelijk weer eens de woorden 'deze hoeven we niet te verliezen'. Met deze boodschap in ons achterhoofd begonnen we ook aan de 2de helft. In de tweede helft was FC Winterswijk heer en meester. De tegenstander kwam niet verder dan een paar afstandschoten. FC Winterswijk daarentegen had een paar schoonheden van aanvallen. 10 minuten na de rust onderschepte Joey de bal in de eigen 16 en stuurde Jasper met een puntertje de diepte in Jasper zette het op een lopen, kwam 1 op 1 met de keeper en in alle rust koos hij een hoekje en maakte de 2-4. Tom kreeg daarna nog een 200% kans, maar hielp die kans vakkundig om zeep. Een kwartier voor tijd kon de aanvoerder van Longa '30 zich niet meer beheersen en kreeg een gele kaart van de scheids. Dit betekende een man-meer-situatie voor de Winterswijkse manschappen. Van deze man-meer-situatie werd uitstekend geprofiteerd. Robin werd diep gestuurd, liep zijn man op snelheid er niet uit, maar hij had wel een vlijmscherpe kap in huis en gaf een balletje breed op Jasper, die de bal eenvoudig in het netje legde: 2-5! Nog 2 minuten later was het Tom K. die diep ging. Dit keer schoot hij niet zelf maar legde de bal neer voor (je raadt het al) Jasper, die beheerst zijn derde van de middag maakte. Daarna waren er nog wel een paar plaagstootjes van FC Winterswijk maar ook niet meer dan dat.

Conclusie. Als je drie keer scoort ben je vanzelfsprekend man of the match! Dus Jasper gefeliciteerd! We willen graag alle mee gereisde supporters bedanken voor hun steun want zonder hem hadden we dit nooit gered. FC Winterswijk 8 gaat aanstaande zondag opzoek naar de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Om kwart voor 12 staat dan de topper tegen AD '69 5 op het programma.

Deel dit bericht