11-11
Longa '30 8 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Het trotse 8e van DE plaatselijke FC houdt de naam van de vereniging hoog in Lichtenvoorde!

Afgelopen zondagochtend stond de topper in de reserve 6e klasse 20 op het programma. Koploper FC Winterswijk 8 moest op bezoek bij de nummer 2 Longa '30 8. Normaal gesproken benoem ik onze man of the match aan het eind van het verslag, Vandaag begin ik mijn verslag er graag mee door te zeggen dat het 15 waren. Alle lof, liefde en complimenten voor de 15 mannen van Paul/Arnold/Johan!

Vanaf het eerst fluitsignaal was FC Winterswijk 8 de betere ploeg. We begonnen erg sterk, er werd uitstekend gevoetbald. De ene flitsende combinatie na de andere was te zien. Er werd gevochten en geknokt voor iedere bal! In het eerste kwartier kwamen we echter niet verder dan een paar corners. Na 20 minuten voetballen had Jordi een prachtige pass in huis op Tom K, die hier mee vrij voor de keeper kwam. Hij schoot de bal goed en hard in, maar helaas had de keeper hier een antwoord op, dus wederom geen goal. Uit de volgende standaardsituatie (weer een corner) kwam de bal bij de tweede paal op het hoofd van Joey, hij kopte de bal terug de drukte in waar Jordi klaar stond om in te schieten. Hij schoot de bal prachtig in het zijnetje (aan de goede kant van de paal): 0-1! Nog geen 2 minuten later veroverde Jasper de bal in de middencirkel, hij stuurde Tom K met een prachtige steekbal de diepte in, Met Tom was ook Joey meegesprint, na een goede breedtepass was het voor Joris een 'koud kunstje' om de bal binnen te tikken. Dit deed hij ook en zo stond het 0-2! Vlak voor de rust kreeg FC Winterswijk 8 nog wel een paar mogelijkheden maar die resulteerden geen van allen in doelpunten.

In de tweede helft zwakte het flitsende voetbal van de eerste helft wat af. Maar toch had Longa '30 8 geen schijn van kans om überhaupt gevaarlijk te worden voor onze goal, door goed verdedigend werk van met name de 2 beide backs (Merijn en Niek)! In de tweede helft probeerde Joey de 0-3 op het scorebord te krijgen met 2 afstandschoten die helaas net naast en net over vlogen. 10 minuten voor tijd was het dan toch raak. De 'aanval' begon met een goede lange bal van Keeper Tom de V. op spits Tom K die zijn lichaam en snelheid op weergaloze wijze gebruikte en de bal vervolgens snoeihard binnenschoot! 0-3! Daarna was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Conclusie, de kampioenskoers van het 8e maakt wat los bij de spelers. Er werd goed gevoetbald en iedereen ging voor iedereen door het vuur. Een fantastische 3-0 overwinning op de nummer 2 is daarvan het meer dan terechte resultaat!

Volgende week komt MEC 3 op bezoek in Winterswijk. Ze bevinden zich momenteel op de een-na-laatste plaats. Zoals manager Paul al zei, we mogen ze niet onderschatten. Die Panenka-penalty die ze ooit op het prachtige hoofdveld van WVC tegen kregen hebben ze vast nog niet verwerkt, dus ze willen wraak! Het belooft dus weer een waar schouwspel te worden volgende week. Om kwart voor 12 wordt er afgetrapt.

Was getekend,
Joris Kansenmisser

Deel dit bericht