29-09
Longa '30 9 - FC Winterswijk 9 (zon)
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

Effectief Winterswijk 9 behoudt maximale score

Het negende zondagteam van FC Winterswijk is bezig aan een uitstekende competitiestart. Na twee overwinningen werd ook Longa ’30 9 aan de zegekar gebonden. Goed was het deze zondag niet, wel effectief.

In de beginfase was FC Winterswijk 9 zoekende. Longa ’30 zette vroeg druk en de bezoekers wisten zich daar geen raad mee. Tot grote kansen kwamen de oranjehemden echter niet. Na een minuut of twintig bemoeide Winterswijk zich steeds meer met het spel en trok het initiatief meer naar zich toe, zonder daarbij goed te spelen. Door korte mandekking achterin werd schade voorkomen, terwijl aan de andere kant de snelle voorhoede de eerste kans meteen omzetten in een goal. Remke legde de bal prima breed op Toebes, die al weer zijn vijfde competitietreffer liet aantekenen. Daarna werd FC Winterswijk vaker gevaarlijk, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Na de rust voerde de thuisploeg de druk op en was het voor FC Winterswijk 9 vooral tegenhouden. Tot doelpunten kwam Longa ’30 echter niet. Voor FC Winterswijk zat er weinig op dan te counteren. Dat werkte prima. Een kwartier voor tijd verdubbelde Winterswijk de marge tot twee, toen Toebes op aangeven van de ingevallen Koen Bakker weer eens tot scoren kwam. Niet veel later zorgde Koen zelf voor een doelpunt en was het definitief beslist: 0-3.

Ook deze wedstrijden moeten worden gewonnen. Na drie overwinningen op rij is FC Winterswijk 9 nog zonder puntverlies. In de stand zal Winterswijk het echter moeten doen met zes punten. De tegenstander van vorige week schrok zich waarschijnlijk kapot van het niveau vorige week, toen er met 11-0 werd verloren van ons. Reden voor hun om zich over te laten plaatsen naar een andere klasse en ons gedesillusioneerd achter te laten met drie punten minder dan gedacht.

Deel dit bericht