25-11
Longa '30 MC1 - FC Winterswijk MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Onterechte nederlaag MC1!

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van de MC1 het opnemen tegen het op de derde plaats staande Longa ’30. Zonder de afwezige Britt en Marit en de geblesseerden Anouk en Evi vertrokken we met 13 meiden richting Lichtenvoorde. Helaas viel Annelot tijdens de warming up ook nog geblesseerd uit waardoor we nog een enkele aanpassing aan de opstelling moesten doen.

Dit kwam het spel in het begin niet ten goede, slecht uitverdedigen betekende meteen de 1-0 voor Longa ´30. Dit gebeurde reeds in de tweede minuut, erg jammer. Hierna herpakten onze meiden zich. Onder aanvoering van Teri werd er menig fel duel uitgevochten en ook gewonnen, waardoor er enkele kansen ontstonden. Zo schoot Naomi recht op de keeper. In de 25e minuut werd Laureen in de 16 meter onderuit gelopen door twee tegenstanders, maar de scheidsrechter zag er in tegenstelling tot mij geen strafschop in. Uiteindelijk gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft begon FC Winterswijk nog feller waardoor er een aantal mogelijkheden ontstonden, die helaas onbenut bleven. In de 20e minuut schoot Myrthe vanaf de 16 meter knap op het doel maar de keeper kon redding brengen en ook een knap schot van Julia werd door de keeper gestopt. Onze meiden zetten nu alles op alles. Voorstopper Emma schoof door naar de spits waardoor we achter wat ruimte weggaven. In de allerlaatste minuut werd de uitstekende spits van Longa ´30 de diepte in gestuurd en schoot ze de bal fantastisch achter Sharon: 2-0.

Meiden jullie hebben een geweldige tweede helft gespeeld maar geen geluk gehad, volgende week thuis tegen Ruurlo pakken wij de 3 punten!

Verder heb ik nog een oproep aan een ieder, na de winterstop komt er ook een MB1 team, voor dit team met gezellige meiden zijn we nog op zoek naar leiders en een grensrechter.
Mocht je hier belangstelling voor hebben kun je contact opnemen met Miranda Hengeveld (06-12659088) of Jeroen Fukkink (06-29448834).

Deel dit bericht