12-05
MEC/Bredevoort D1 - WSW D3
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

MEC/Bredevoort D1 - WSW D3: 3-3

Vandaag stond de uitwedstrijd op Het Broock in Bredevoort op het programma. Geen gemakkelijke tegenstander gezien hun laatste wedstrijden.

Wij hadden de eer te mogen aftrappen, maar tot mijn en ik denk een ieders verbazing (inclusief die van onze jongens) keken we binnen en paar minuten tegen een achterstand aan. De jongens waren totaal overrompeld en het duurde dan ook een tijd eer we zelf met enkele wapenfeiten kwamen. Diego kreeg hem van dichtbij niet over de lijn, Bodhi schoot rakelings naast en Mart trof de paal. Maar eerlijk is eerlijk de eerste helft was het betere veldspel voor Bredevoort. Toch konden we met een 1-1 de rust in gaan door een onhoudbaar afstandschot van Silas.

De tweede helft moesten we met meer overtuiging en wil weer van start willen gaan want anders zou het een hele lastige wedstrijd worden. En inderdaad, we konden weer vaker op hun helft voetballen en voorin hadden we iets meer power en druk door een positiewissel die goed uitpakte. Hierdoor kregen we weer wat meer grip op het middenveld en konden we met vlagen een paar aanvallen opzetten. Toch scoorde de tegenstander weer als eerste, 2-1. Kort daarna kon Nik na een afgelegde bal van Bodhi met een mooi schot de score op 2-2 brengen. De 2e helft waren wij denk ik de bovenliggende partij en kregen de jongens ook in de gaten dat er wel meer in zat dan een gelijkspel. We bleven de druk opvoeren en Silas kon alleen onreglementair gestopt worden. Een vrije trap op 20 meter van het doel. MEC/Bredevoort bouwde nog snel een halfsteens muurtje, maar deze kon niks uitrichten. De keeper leek hem in eerste instantie te keren, maar net zo verassend als onze eerste tegengoal was het dat hij de bal door de handen achter de doellijn liet vallen. Zowaar een 3-2 voorsprong. Spelers en publiek juichten en achter mij in de dugout hoorde ik een van de wissels al zachtjes roepen “kampioenen”, maar zover is het nog niet. Kort voor het einde kwam een speler van MEC/Bredevoort doordat er niet accuraat op deze man werd gereageerd tot een mooi schot dat over Max in het doel zeilde. 3-3 eindstand.

Pluspunt is dat de jongens zich in de 2e helft van een heel andere kant hebben laten zien en het geloof en de wil weer oppakten. Resten ons nog 2 wedstrijden de aankomende week. Willen we kampioen worden moeten we dinsdagavond thuis op de Morgenzon van de grootste concurrent Bon Boys en zaterdag op Jaspers van Longa winnen. Mocht dit lukken, ... hoop ik dat iedereen met die jongen in de dugout meezingt...

Deel dit bericht