28-10
Neede MC1 - FC Winterswijk MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Eerste nederlaag MC1

Afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Neede MC1. Dat het lastig zou worden was reeds bekend, voor de beker hadden we namelijk kansloos verloren met 3-0.
Nadat we de toss gewonnen hadden en er voor kozen tegen de wind in te spelen begon Neede aan de wedstrijd, al coachend was ik de meiden op de juiste plek aan het zetten omdat Neede anders speelde dan verwacht. Zonder dat ik het zelf door had hadden we de bal veroverd en binnen 30 seconden was het Laureen die de 0-1 kon binnen tikken. Een enorme opsteker zo aan het begin van de wedstrijd. Nog geen 5 minuten later was het alweer 1-1. Een crossbal van Neede werd slecht verdedigd waardoor de rechtsbuiten van Neede makkelijk kon scoren. De wedstrijd ging nu gelijk op, maar Neede had veel meer individuele kwaliteit in het team. Na 20 minuten kwam Neede dan ook verdiend op voorsprong, een afgeslagen bal werd door hun mid-mid vanaf 20 meter hoog in het doel gejaagd waardoor Sharon volstrekt kansloos was. De MC1 probeerde het wel, maar Neede was slimmer. Daar waar Neede kleine overtredingen maakte als wij er door dreigden te komen, probeerden wij het reglementair te doen, zo ook in de 30ste minuut toen de mid-mid van Neede vanaf eigen helft aan een rush begon en niet te stoppen was: 3-1. Vlak voor rust viel ook nog de 4-1 waardoor onze uitgangspositie er niet beter op werd.

In de rust heb ik de meiden verteld dat wij ook wel een overtreding mogen maken, tevens heb ik ze voorgehouden dat we de wind in de rug gingen krijgen wat voordeel op moest leveren. In de 42ste minuut was het Celine die na goed voorbereidend werk van Laureen de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Een prachtige actie van Laureen bij de cornervlag zorgde voor veel gevaar, maar Julia en in tweede instantie Celine kregen de bal er helaas niet in. Aan de andere kant was het keeper Sharon die fantastisch redde op een schot van Neede. Twee minuten voor tijd kreeg Anouk de bal tegen haar hand terwijl ze haar gezicht beschermde waardoor de scheidsrechter meende hier een strafschop te moeten geven. Deze werd prima ingeschoten: 5-1.

Al met al hebben we de wedstrijd in 15 minuten overigens verdiend verloren. Opvallend was wel dat wij meer op de helft van de tegenstander speelden, maar daar nog te weinig rendement uit halen. Ondanks de 5 tegengoals speelden onze twee centrumverdedigers Karlijn en Emma een uitstekende wedstrijd. Volgende week weer een zware tegenstander, dan komt koploper Vios B. MC1 op bezoek, aanvang 12.30 uur op Jaspers.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Fukkink

Deel dit bericht