12-03
NEO D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag dan wederom een sleutelwedstrijd tegen een tegenstander uit de top 4 van onze ranglijst. NEO, een goed spelende, taaie tegenstander, die het ons in de thuiswedstrijd erg moeilijk maakte. Toen wonnen we, eigenlijk tegen de verhouding in, met 1-0. We wisten dus dat ze het ons moeilijk zouden gaan maken, zeker nu we de ranglijst aanvoeren. Vergeet niet, zij hebben ook gewonnen van Excelsior '31.

De eerste helft:
De tegenstander begon sterk. Bryan werd meteen op de proef gesteld en had direct een fantastische redding op een fraaie doelpoging van NEO. We waren zelf ook nog niet echt bij de les, leek wel. In de 4e minuut komen we er eindelijk uit en verdienen we een corner. Een corner van rechts, die door de keeper weggewerkt wordt. De afvallende bal is voor Sven, die met links direct kan schieten. Sven twijfelt geen moment en lost een mooi schot; de keeper kan de bal net uit de goal tikken, tja direct voor de voeten van Hamza: 0-1. Hierdoor komen we wat meer onder de druk uit en komen zelf ook aan voetballen toe. De tegenstander probeert het vooral met afstandsschoten, die naast gaan of een prooi voor Bryan zijn. Het is dan al in de 14e minuut: een mooie korte corner voor ons wordt van links ingespeeld op Stijn. Deze tikt de bal door op Jurre die net niet goed genoeg bij de bal kan komen. Dat was bijna de 0-2. Daarna golft het spel op en neer en voelen de jongens de last van de warmte. Het is amper te belopen in het hoge tempo waarin het spel zich afspeelt. We zijn overduidelijk nog niet gewend aan de warmte. In de 27e minuut nog een hachelijke situatie voor onze goal. We worden in de verdediging bijna overlopen door 2 tegenstanders, waar Stijn net met de punt van de schoen de bal kan terug tikken op Bryan. Bryan ziet de bal op zich afkomen inclusief een aanstormende tegenstander. Hij kan nog net met zijn hand, met gevaar voor eigen leven, de bal voor de voet van de tegenstander wegtikken. In de aansluitende minuut verovert Nick de bal op de helft van de tegenstander en weet Hamza fantastisch in stelling te brengen. Deze kan alleen door op de keeper en scoort onberispelijk de 0-2. Lekker moment zo net voor de rust.

De tweede helft:
De tegenstander is natuurlijk in de pauze op scherp gezet en dat was te merken. Ze begonnen fel en zetten ons volop onder druk. We waren hier duidelijk nog niet op ingesteld. In de 4e minuut wederom een tegenstander die feller is voor onze goal, waarbij de bal uiteindelijk bij een speler in buitenspelpositie belandt die scoort. De goal werd terecht afgekeurd, anders had de wedstrijd zomaar anders kunnen aflopen. In de 8e minuut is het dan eindelijk weer de beurt aan ons. Een fantastische aanval, uit het boekje, over Tom, naar Sven, die Hamza bedient. Zijn schot wordt nog gekeerd door de keeper, maar Nick is ter plaatse voor de afvallende bal: 0-3. Zes minuten later een vlekje in deze voor de rest vlekkeloos verlopen wedstrijd. Een bal die zeker 1 meter buiten de lijn is wordt niet afgevlagd door de grensrechter van NEO. De scheidsrechter fluit ook niet af, daar waar onze jongens dachten dat er een ingooi zou worden gegeven. Daardoor zijn we even niet scherp en kan de tegenstander naar onze goal oprukken en de 1-3 scoren. Tot 10 tellen, rustig blijven, we hebben het niet nodig ons hierover op te winden. Gelukkig blijven de jongens rustig, maar ook scherp. In de 21e minuut een mooie corner van Nick op Hamza die de bal strak inkopt. Hamza juichte al, maar de bal werd net voor de lijn door een tegenstander uit de goal gewerkt. 4 minuten later dan het definitieve knock-out van NEO: een snelle uitval waarbij Tom Nick fantastisch diep wegstuurt. Nick, die op links begon, liet nu zien dat hij op rechts beter uit de voeten kan. Hij rukt nog een eind met de bal op en schiet dan, op de hem bekende wijze, de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek, ongrijpbaar voor de keeper.

Jongens, wederom een zeer belangrijke overwinning, waarbij we in de afgelopen weken dus van de complete top 5 gewonnen hebben. Nu geconcentreerd doorgaan, geen tegenstander gaan onderschatten, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Het zou mooi zijn als we in de volgende wedstrijden nog iets meer van achteruit proberen te voetballen. Backs breed en naar voren, Bram/Pepijn op de hoeken van het strafschopgebied etc etc. En zo de bal van achteruit naar voren combineren. Het is niet erg als dit eens misgaat. En natuurlijk kan Bryan zijn moment kiezen om eens direct een lange bal naar voren te geven.

Deel dit bericht