27-09
Pax 1 - FC Winterswijk 1 (zon)
440

FC Winterswijk 1 (zon) begon in de volgende 4-4-2 opstelling:

Danny,
Özbey, Ruut, Joost en Ralph;
Mike, Mark, Yassin en Daniël;
Stan en Jermaine.

In de 1e helft kwam FC Winterswijk het beste voor de dag. Pax speelde om niet te verliezen maar niet zo ultradefensief als Ruurlo en Vorden in de voorgaande wedstrijden. Ze kwamen er af en toe toch zeer gevaarlijk uit. FC Winterswijk had echter de beste kansen maar stuitte telkens weer op de uitstekende doelman van Pax, Joeri Mars. Achtereenvolgens Jermaine (2x) en Mike misten kansen. Opvallend was dat Mike op rechts regelmatig goed door kwam maar in de voortzetting en afwerking was FC Winterswijk niet gelukkig. Ook Daniël kwam een paar keer goed door op links, maar vanaf zijn linkshalfpositie is de afstand naar de goal nog te ver. Volgens Louis van Gaal zou hij wat hoger moeten spelen...

Zoals altijd valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na circa een half uur viel de op dat moment niet verdiende 1-0. Vervolgens weer een paar kansen voor o.a Daniël en een dubieuze tackle op Mike in het strafschopgebied van Pax. De strafschop kregen we echter niet. Vlak voor rust viel geheel onverwacht en onnodig ook de 2-0. Verdedigend lieten we op links wat steekjes vallen o.a. veroorzaakt door momenten van ongeconcentreerdheid door aanvechten van een beslissing van de scheidsrechter. Dat win je dus nooit. Al met al stonden we achter en dat was niet doordat de tegenstander zo goed was.

Ondanks de achterstand had ik in de rust dan ook nog steeds het gevoel dat we nog wel een overwinning uit het vuur zouden kunnen slepen. Hoe anders zou het gaan.

Na de rust kwam Timothy voor Stan. Vervolgens binnen 20 minuten Leroy en Jeffrey voor Daniël en Ruut. Ons spel kenmerkte zich in de 2e helft door niet erg efficient "gebrei" en onzorgvuldig samenspel. Met als gevolg weinig goed uitgespeelde kansen. Na een half uur kwam Pax door een zondagsschot van zo'n 30 à 35 meter op 3-0. Op dat moment niet eens onverdiend. Wat er daarna gebeurde was te omschrijven als "open huis" Van een kansrijk slotoffensief was geen sprake meer. FC Winterswijk had ook nog met een flinke oorwassing van het veld kunnen stappen als Pax daarna de opgelegde kansen had benut.

Al met al een zeer teleurstellende vertoning. Lichtpuntjes waren er wel. Joost speelde uitstekend en ook Mark was goed op dreef. A.s. zondag thuis tegen VIOD de 1e sleutelwedstrijd. Doen we mee om de bovenste plaatsen of haken we voorlopig af?

Deel dit bericht