14-10
Pax 8 - FC Winterswijk 9 (zon)
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 overleeft én wint duel bij Pax

Met gevaar voor eigen leven heeft het negende het laatste duel voor de winterstop winnend afgesloten. Tegen de keihard spelende tegenstander Pax was de ruststand tevens de eindstand: 0-2. Pax was de nummer twee, door de winst loopt FC Winterswijk 9 uit en gaat het met tien punten voorsprong op de concurrentie de winterstop in.

Tegenstander Pax zette aan het begin van de wedstrijd de toon door 3 grove overtredingen op middenvelder Robert Mol. De Winterswijker bleef rustig en was niet onder de indruk van deze vreemde vertoning. De arbiter daarentegen ook niet; hij zag de noodzaak er niet van om in te grijpen, of durfde het niet. FC Winterswijk reageerde op de enige juiste manier, met doelpunten. Ook voor deze verdediging was Marc Toebes een plaag. Met zijn nieuwe, opvallende, lelijke kicksen zorgde hij met twee prima treffers voor de ruststand: 0-2.

De tweede helft kenmerkte zich door vele irritaties aan beide kanten. Het voetballen werd vergeten en Pax ging over de scheef. Slachtoffer Jeroen Dimmendaal werd door zijn tegenstander te pakken genomen en kreeg een harde kopstoot te verwerken. Het einde van de wedstrijd werd gehaald, maar niet zonder kleerscheuren. Gelukkig wist FC Winterswijk wel te voorkomen dat de winst in gevaar kwam en liet het na om de score uit te breiden.

De helft van de competitie zit er op. Het was een bijzonder succesvolle eerste competitiehelft. Van de tien wedstrijden werden er negen gewonnen. De andere werd gelijk gespeeld. Het aantal punten is 28, de belagers moeten het doen met 18 of minder. Om dit puntenaantal te bereiken waren 34 doelpunten nodig, terwijl er slechts 10 werden geincasseerd. Het doel voor de tweede competitiehelft is duidelijk: kampioen worden. En het liefste als eerste seniorenteam van FC Winterswijk. Het team is al 14 maanden ongeslagen en zal dat in ieder geval nog blijven tot media februari. Dan wordt er weer afgetrapt.

Fijne feestdagen en tot 2014,
FC Winterswijk 9

Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

Op het programma stond de wedstrijd tegen Pax. Een topper. Na overleg met de direct betrokkenen werd besloten, gezien de weersomstandigheden, een uur eerder af te trappen. Al om 08.30 rolde de bal op het prachtige, maar natte veld. Door de vroege aftrap moest Winterswijk 9 het vandaag doen met slechts 11 spelers.

Er werd fel begonnen en er was veel gevaar voor beide doelen. Met af en toe hogeschool-tikke-tak voetbal, waarvan het publiek onder de indruk raakte, wist het team de verdediging van de andere partij zoek te spelen. Het duel ging gelijk op, ondanks een numerieke meerderheid op het veld. Na verloop van tijd ontpopte het duo Vergeer/Te Kronnie zich als een ware doelpuntenmachine. Laatstgenoemde liet sowieso zien uit te zijn op eerherstel na de onaangekondigde absentie van vorige week. Dit lukte hem door als enige de echte wil om te winnen te tonen. Dimmendaal had hier zichtbaar moeite mee. Uiteindelijk wist Mark Jansen vlak voor tijd de winnende goal te maken. Na deze treffer beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd. Roy haalde het einde overigens niet. Hij zag sterretjes nadat een bal via Leon zijn brakke hoofd raakte. Conclusie: ook na vandaag is Winterswijk 9 ongeslagen en door een nederlaag van Grol is Winterswijk 9 de enige ploeg zonder puntverlies. De derde helft werd om 10 uur al ingezet. Een keer wat anders..

PS: bovenstaand betreft een onderlinge trainingspartij, aangezien Pax het met dit weer niet aandurfde tegen ons te spelen en de wedstrijd door hen werd afgelast.

Deel dit bericht