13-03
Pax MC1D - FC Winterswijk MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk MC1 pakt eerste punt in voorjaarscompetitie

Afgelopen woensdag moest de MC1 aan de bak tegen Pax, voor onze trouwe lezers een kort stukje. Het team dat het zonder Jessy, Myrthe, Annelot en Isa moest doen, werd versterkt door Marit, Naomi, Evi en Dominique, meiden heel erg bedankt voor jullie positieve inbreng.

FC Winterswijk was vanaf de eerste minuut bij de les en verdedigde scherp Na een kwartier begonnen we goed te combineren, wat een aantal kleine kansjes opleverde. Halverwege de eerste helft zette de uitstekend spelende Lisan goed door op de rechtervleugel, in één actie speelde ze drie tegenstanders uit. Helaas kwam haar voorzet net niet bij de geheel vrijstaande Laureen terecht. Verder speelde het spel zich vooral op het middenveld af waar menig duel door de Winterswijkse speelsters werd gewonnen waardoor Pax geen mogelijkheden kreeg om Sharon op de proef te stellen. Ruststand: 0-0.

Het was duidelijk dat de begeleiding van Pax niet tevreden was, na de rust speelde de thuisploeg een ander spelletje. Ze probeerden door lange ballen van achteruit hun voorhoede aan het werk te zetten, wat voor veel meer gevaar zorgde zonder dat Pax overigens grote kansen kreeg. Na een kwartier spelen kregen we weer meer grip op de wedstrijd en gingen wij ons eigen spelletje spelen met verzorgd voetbal over de vleugels. Zo schoot Naomi in kansrijke positie tegen de keeper, nam Dominique de bal net niet goed aan waardoor ze niet goed uit kwam. Een kwartier voor tijd de mooiste aanval van de wedstrijd. Karlijn kwam goed instappen waardoor ze de bal veroverde, Karlijn speelde Julia in die op haar beurt direct een crossbal naar Naomi gaf. Haar voorzet werd door Laureen in één keer uit lucht genomen, helaas zeilde de bal net naast de kruising. Aan de andere kant belandde een inzet van Pax in het zijnet. In de voorlaatste minuut kwam Pax nog één keer door maar de inzet kon door Evi weggewerkt worden. Eindstand: 0-0.

Al met al een hele goede wedstrijd waarin we bewezen hebben de gehele wedstrijd geconcentreerd te kunnen spelen. Het was duidelijk dat ons voetbal beter verzorgd was dan dat van de tegenstander.

Deel dit bericht