03-12
PH D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

De wedstrijd tegen PH was de laatste wedstrijd van de “heenronde”, zoals men dat zegt. Na deze wedstrijd konden we dus de balans opmaken waar we in deze competitie staan. Eigenlijk konden we dat voor de wedstrijd ook al doen, want we konden verwachten dat we met de 3 punten naar huis zouden gaan. Het was dus de kunst om de jongens “scherp” de wedstrijd in te krijgen. Bovendien was het een uitgelezen kans om eens dingen uit te proberen. Zo gebeurde het dat we met een nieuwe opstelling het veld ingingen, een vrij “lichte” opstelling, omdat we met veel jongens “klein van stuk” begonnen.

De eerste helft: In de 2e minuut krijgt Hamza al een corner te nemen. Hij zet de bal scherp voor en de onfortuinlijke keeper bokst de bal in eigen goal: 0-1. We zetten de tegenstander goed onder druk, code groen en oranje voor de ingewijden (code rood kwam bijna niet voor), waardoor ze niet van hun helft af kwamen. In de 6e minuut, wederom een zeer goed uitgevoerde code groen actie van Joery. Hij jaagt door op de keeper, die de bal teruggespeeld kreeg, die de bal tegen Joery aanschiet. Daardoor rolt de bal uiteindelijk de goal in: 0-2. Er wordt door iedereen hard gewerkt, doch de automatismen en organisatie zijn niet helemaal perfect. Desondanks blijven we de bovenliggende partij. Dit krijg je als je een keer in een andere opstelling speelt. In de 13e minuut is het Hamza die, met een om in te lijsten Zidane-actie, een aantal tegenstanders op het verkeerde been zet en passeert, en Clinton in scoringspositie voor de goal zet. Clinton’s schot gaat helaas net naast. In de 24e minuut dan een aanval uit het boekje, opgezet door Esteban. Hij speelt Hamza in, die doorspeelt op Daan. Deze passt met een mooie voetbeweging door op Hamza, het strafschopgebied in, die doorgelopen is. Zijn schot betekent de 0-3. Uit het boekje. Later verklaart Daan in de kleedkamer dat hij niet wist wat hij deed ……. Tja Daan, dan had je nu niet moeten zeggen, want je actie was briljant. Tegen het eind van de 1e helft laat Bryan ook nog even z’n tanden zien. De bal komt op z’n goal af, waarbij hij net eerder bij de bal is dan de aanstormende tegenstander. Na een enorme oerkreet “LOS” duikt hij vervaarlijk boven op de bal, voor de voeten van de tegenstander. Deze struikelt uiteindelijk over hem heen. De scheidsrechter fluit, hevig onder de indruk van deze onverschrokken actie van Bryan, en wijst in eerste instantie naar de penaltystip. Doch dan realiseert hij de klasse van de actie van Bryan en laat hij de wedstrijd gewoon vervolgen

De tweede helft: Nog steeds spelen we niet in de vertrouwde opstelling. Tom speelt bijvoorbeeld voorstopper i.p.v. z’n vertrouwde linkerstek. We combineren nu wel beter. Het is dan in de 8e minuut dat Hamza Nick op pad stuurt. Deze omspeelt diverse tegenstanders en weet mooi voor te zetten. En dan scoort ook Daan z’n eerste goal van het seizoen: 0-4. Klasse goal. Een gelopen koers en de nonchalance sluipt in ons spel. In de 16e minuut beoordeelt de scheidsrechter een schouderbal van Hamza als hands en geeft een penalty aan PH. Bryan, die de hele wedstrijd z’n gretigheid al had getoond kon nu eindelijk aan z’n trekken komen. Hij zat met z’n vingertoppen nog aan de keurig binnengeschoten penalty: 1-4. Hierna schakelt de tegenstander nog een tandje bij. Ze roken misschien wel bloed, zo als men dat pleegt te zeggen. In de 22e minuut een fantastische actie van hun linksbuiten: hij omspeelt diverse spelers van ons en schiet keurig de 2-4 binnen. En daar bleef het dan ook bij.

Na de wedstrijd had de trainer van PH nog commentaar op onze wedstrijdvoorbereiding: hij vond het maar slappe hap en getuigen van onderschating. Hij vond het er niet uit zien. Het was maar goed dat Rob er niet bij was; deze man begreep dus duidelijk niet waar wij mee bezig waren. En dat laten we ook liever zo.

Allemaal een goeie week, een fijne sinterklaas (voor wie het viert) en zaterdag weer fit aan de dag. Dan gaan we uit naar Avanti.

Deel dit bericht