15-09
Quick 1888 - FC Winterswijk zon1
Afbeelding: quickfcwinterswijk

In de tweede wedstrijd van het seizoen al de nummer 1 en 2 tegen elkaar. Vooraf een mooi affiche met twee ploegen die elkaar nog kennen van het seizoen 2014-2015. Toen was het resultaat in beide wedstrijden een remise en dus beide 2 punten. Quick eindigde deze jaargang met 3 punten meer op de 5e plaats en FC Winterswijk moest het als nieuwkomer doen met plek 8.

De wedstrijd van vandaag had veel verschillende facetten die een wedstrijd doet kenmerken. Zo werd op het ene moment hard en smerig gespeeld, de andere fase was rommelig en beide ploegen lieten ook nog zien dat ze wel degelijk een goed combinatiespel op de mat kunnen leggen. De nasmaak is vooral een goede tweede helft van FC Winterswijk waarin met voetballende goals het verschil werd gemaakt en de einduitslag terecht op 2-4 uitkwam.

 

1e helft:

De eerste helft was nog geen 2 minuten oud toen Kay Redeker een vermeende aanslag op zich moest verwerken. Met een pijnlijke enkel en een scheenbeschermer in tweeen kon hij gelukkig de wedstrijd vervolgen. Daar waar iedereen een rode kaart verwachtte presenteerde de leidsman een gele kaart aan de aanvaller van Quick. Voor beide spelers geluk dat ze dus door konden, hiermee was meteen de toon gezet voor het verloop van de wedstrijd.

Nog geen twee minuten later was het een collega-aanvaller van Quick welke een overtreding beging op verdediger Maarten Sesink, echter ontging de leidsman hier wat er daadwerkelijk gebeurde en kon ook deze aanvaller blijven staan.  Een rommelig begin waarin de messen geslepen werden, om die reden kwamen beide ploegen ook niet fatsoenlijk voetbal ook al werd hier wel op aangedrongen door de goud-zwarten.

Toch waren het de aanvallers van Quick die in de 8e minuut het eerste kleine gevaar stichtte richting het doel van keeper Niels Janssen. Een steekbal werd zorgvuldig meegenomen door de naar binnenkomende buitenspeler, gelukkig bracht dit schot geen gevaar door de oplettende keeper van FC Winterswijk. Niels staat wederom goed op zijn plek als ruimte 5 minuten later wederom een aanvaller voor zijn neus verschijnt. Omdat het spel deze fase onnauwkeurig is oogt het spel aan beide zijden wat rommelig.

Toch weten de goud-zwarten na 15 minuten op voorsprong te komen. Een bal in de diepte wordt in de 16 opgepikt door Lenn Redeker, ietwat statige verdediger vergrijpt zich in de jonge spits en duwt hem onreglementair naar de grond, de strafschop welke volgt wordt nauwkeurig door Mike Leuijerink tegen de touwen gewerkt.

Met zo'n 20minuten op de klok beschermt Quick-trainer Ferdy Akankan de op scherp staande nummer 15. Hiervoor komt de behendige nummer 11 voor in het veld.

De volgende mogelijkheid voor Quick doet zich voor uit een vrije bal op ruim 20 meter van de goal, echter wordt deze bal hoog over de Winterswijkse goal gewerkt en blijft de 0-1 op het scorebord staan. Wanneer de klok op bijna 30 minuten staat wordt Kabir Sabotic op de rand van de 16 meter tegen de grond gewerkt. Een uitgelezen mogelijkheid om via een vrije bal de Nijmeegse goalie onder vuur te nemen. De genomen vrije bal wordt echter uit de korte hoek gehaald maar niet goed verwerkt binnen de 5 meter. De meegelopen Lenn Redeker wordt op ongelukkige wijze onderuit gehaald en wederom krijgt FC Winterswijk om vanaf 11 meter te scoren. Ook dit keer neemt Mike Leuijerink zijn verantwoordelijkheid en gaat achter de bal staan, hij twijfelt geen moment en vindt opnieuw het Nijmeegse net: 0-2. Dan volgt een kwartier van voetbal op het middenveld wat niet tot kansen leidt. Het slotakkoord van deze 1e helft is voor Quick, een voorzet vanaf rechts wordt tot corner verwerkt. De genomen cornerbal wordt ingedraaid bij de 2e paal, in een reflex weet Niels zijn doel de eerste helft schoon te houden. De 80 aanwezige supporters zien FC Winterswijk met een 0-2 voorsprong de rust ingaan.

 

2e helft:

Waar het begin van de wedstrijd in het teken stond van overtredingen begon hier de 2e helft ook mee. De nummer 10 van Quick weet zich niet helemaal te gedragen en duwt Maarten in een duel naar de grond. Het lijkt er vanaf de zijkant op dat dit onreglementair gebeurd, echter de scheidsrechter ontgaat dit en kan hier geen oordeel over vellen.

Het eerste voetbaltechnische gevaar is aan de zijde van FC Winterswijk. De opgekomen Daniel te Winkel wordt bediend met een steekbal door Kabir Sabotic. De strakke schuiver vanaf de zijkant kan net niet door de aangestormde Lenn Redeker tot doelpunt worden getikt. Na tien minuten in de 2e helft lijkt Quick volledig terug te komen in de wedstrijd. Een bal welke wordt verlengd door een Nijmenaar word behendig over de voor zijn doel staande Niels Janssen gewerkt. Vanaf dit moment wil Quick in de wedstrijd komen en is FC Winterswijk even de grip op de voorsprong kwijt. De keren dat een lange bal wordt gehanteerd is deze onnauwkeurig waardoor balbezit niet van lange duur is. Gelukkig wordt het offensief van Quick na 10minuten al ongedaan gemaakt. De opgekomen linksback verliest de bal door een perfecte sliding van Joost Mulder. Deze weet de wegspringende bal ook een tweede keer te onderscheppen en hem in te leveren bij Daniel te Winkel. Hij zoekt de combinatie met de inzakkende Redeker die weg kan draaien en Daniel op zijn wenken bediend. Wat rust is een weg van zo'n 30 meter richting de Nijmeegse goal. Vanaf rand 16 verschalkt Daniel de keeper van Quick met een schuiver en zet daarmee de 1-3 op het scorebord. Daarmee heeft FC Winterswijk wat meer lucht en dat is te merken aan het spel dat gespeeld wordt. De bal gaat rond en de ruimte achter de Nijmeegse verdediging wordt groter. Hier maakt Kabir dankbaar gebruik van op het moment dat de 1-4 in de lucht hangt. Na goed voorbereidend werk van Kabir is het Siebe te Winkel die de bal in de 16 meter ontvangt. Na enkele schijn- en kapbewegingen krult hij de bal in de verre hoek en lijkt de overwinning voor FC Winterswijk een feit met nog 20 minuten op de klok.

De vermoeidheid treed bij beide ploegen op, maar ook Quick geeft zich met een 1-4 achterstand nog niet gewonnen. De moegestreden Kay,Lenn en Daniel worden vervangen door Martijn, Giovanni en Dimitri.

In de laatste 5 minuten moet FC Winterswijk toch nog een tegendoelpunt incasseren.  Een afvallende bal kan eenvoudig ingeschoten worden en daarmee de stand van 2-4 op het scorebord. In de laatste paar minuten kunnen beide ploegen niet meer gevaarlijk worden.

Voor de voetballiefhebber op veel momenten niet een leuke wedstrijd om te aanschouwen. Voor de FC Winterswijk-supporter een tevreden gevoel over de veerkracht die is getoond bij het terugkomen tot 1-2 van Quick en natuurlijk het eindresultaat bij een hele lastige tegenstander.

 

A.s. zaterdag 19 september staat de thuiswedstrijd tegen sv Grol op het programma. De wedstrijd die naar voren is geschoven en om 19.00u start. Daarop kan de 1e selectie van FC Winterswijk zich nu vol focussen, want deze derby's leveren altijd wat extra. Op basis van de eerste twee wedstrijden kunnen we daar met vol vertrouwen naartoe leven.

Quick 1888 reist af naar Ulft waar SDOUC op hun wacht. 

 

Basisopstelling FC Winterswijk:

Niels Janssen, Kay Redeker, Maarten Sesink, Joost Mulder, Justin de Zwart; 

Ralph van der Burg, Mike Leuijerink, Siebe te Winkel, Daniel te Winkel; 

Lenn Redeker en Kabir Sabotic.

 

Wissels: Bram Tomesen, George Chamoun, Martijn Prinsen, Dimitri Dekker en Giovanni Malawau

Deel dit bericht