18-11
Rekken MC1 - FC Winterswijk MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Rekken op het programma, gezien de ranglijst moesten de ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Na een week zonder competitieverplichtingen (afgelast) werd er door beide teams afwachtend begonnen, maar al snel bleek dat Rekken een aantal snelle aanvallers in het veld had staan. Maar ook FC Winterswijk kon door middel van goed veldspel de aanvallers vinden. Na een kwartier was dan ook de eerste kans voor FC Winterswijk, een verre inworp van Demi werd door Myrthe op waarde geschat maar haar schot vanuit een moeilijke hoek werd prima door de keeper gestopt. Het spel golfde op en neer maar echte kansen leverde dit niet op. Keeper Sharon moest vlak voor rust toch nog een keer handelend optreden, waardoor er met 0-0 gerust werd.

Na een paar kleine mutaties in de rust werd er afgesproken om nog meer druk naar voren te zetten, en na 2 minuten had dit direct resultaat, Een diepe pass in de ruimte kwam bij Laureen terecht, haar verwoestende uithaal van zeker 25 meter was zo goed dat het voor de keeper van Rekken niet mogelijk was deze tegen te houden: 0-1. Een goed begin van de tweede helft dacht ik, maar het was alsof Rekken dit nodig had. Met uitstekende combinaties werden we steeds verder terug gedrukt richting ons eigen doel, zonder dat Sharon overigens moest optreden.

Maar na 20 minuten in de tweede helft gebeurde het onvermijdelijke. De linksbuiten van Rekken schoot de bal fantastisch langs Sharon waardoor de 1-1 een feit was. In de periode hierna gingen we weer wat beter spelen waardoor we weer wat kansjes kregen, maar uiteindelijk was Rekken de gelukkigste. Een hoge trap richting het doel van FC Winterswijk werd door Sharon verkeerd beoordeeld, waardoor de spits de bal makkelijk in het lege doel kon werken. Ondanks de wil en de inzet lukte het FC Winterswijk niet meer een gelijkspel uit het vuur te slepen. Al met al een onnodige nederlaag tegen een ploeg die zeker niet beter was, maar wel wat meer mazzel had.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Longa '30 MC1, waar we nog wat goed te maken hebben na de bekerwedstrijd van vorig jaar.

Deel dit bericht