13-05
Ruurlo MC1D - FC Winterswijk MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

Prima afsluiting competitie MC1

Na 10 wedstrijden hebben we 7 punten bij elkaar gesprokkeld, waarmee we op de 10e plaats staan, onze tegenstander Ruurlo staat 11e en heeft 1 punt minder. Een nederlaag zou betekenen dat we een plaatsje zakken, gelijkspel betekende een 10e plek en een overwinning zou ons nog naar de 9e plek doen stijgen. Keepster Sharon was nog steeds geblesseerd en ook met de rug van Celine ging het nog niet, ondanks deze 2 blessures gingen we met 16! speelsters naar Ruurlo.

Aangekomen in Ruurlo bleek dat wij zoals zo vaak op het achterste veld moesten spelen, maar Ruurlo liet zien dat ze goede terreinknechten hadden want deze natuur grasmat lag er werkelijk perfect bij. En door de veelvuldige regen was het veld net zo snel als een kunstgrasveld waardoor wij prima de bal rond konden spelen. Dit leverde in de 10e minuut al een prima kans voor Myrthe op. Na een lange bal van Emma van achteruit omzeilde ze de buitenspelval en liep alleen in de richting van het doel. Haar inzet miste de kracht en de richting om doeltreffend te zijn, waardoor de keepster voor redding kon zorgen. FC Winterswijk probeerde de bal lekker rond te laten gaan, terwijl Ruurlo alleen maar gokte op lange ballen van achteruit naar voren op hun snelle buitenspelers. Annelot had nog een goede mogelijkheid maar haar schot ging net naast en ook Lotte wist het net niet te vinden. En zoals zo vaak krijg je dan de deksel op de neus. Een lange bal van achteruit kwam uiteindelijk bij de spits die teruglegde op een teamgenoot die doeltreffend uithaalde van 20 meter, gelegenheidskeepster Britt was volstrekt kansloos. Ruststand 1-0.

In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en elkaar nog eens extra gemotiveerd, tevens hebben we de meiden op het hart gedrukt om nog meer op het doel te schieten. Deze opdracht werd door de meiden uitstekend uitgevoerd in de tweede helft. Met een mooie actie van Annelot werd Lotte op de hoek van de zestien gevonden. Haar voorzet (schot) kwam bij de tweede paal voor de voeten van Jessy, die zich geen moment bedacht en met links (!) de bal hoog in het doel schoot: 1-1. FC Winterswijk rook dat er meer te halen viel en de ene aanval na de andere ging in de richting van het Ruurlose doel. Schoten van Jessy en Lotte misten richting, en ook een fantastische actie van Annelot trof geen doel ondanks dat zij 4 tegenspeelsters uitspeelde. Uit een hoekschop kwam de bal bij Jessy die nu net over het doel schoot. Na een kwartier in de tweede helft ging Annelot maar weer met de bal aan de haal, dit keer kon ze alleen door een overtreding gestopt worden. Deze vrije trap werd door Annelot precies op het hoofd van Lotte gelegd, haar kopbal ketste keihard op de paal. De verdedigers van Ruurlo waren zo onder de indruk dat ze geen idee hadden wat ze met de terugkomende bal moesten doen, hierdoor kon Lotte de bal met haar grote teen net het laatste tikje geven: 1-2. Of het nu aan de training van woensdag lag weet ik niet, maar we hebben wel op het koppend afwerken geoefend. Ruurlo probeerde het wel, maar FC Winterswijk gaf weinig weg. Wel moest Britt nog een keer prima redden op een inzet van Ruurlo. Voor de wedstrijd verteld zij mij "lage ballen in de hoek kan ik niet tegenhouden", nou deze hield ze er echt perfect uit. Nadat Lotte nog een keer naast geschoten had en Laureen de keepster nog een keer getest had, was het laatste woord ook aan onze meiden. Teri veroverde de bal op het middenveld en speelde de bal nadat ze twee speelsters van Ruurlo het bos in had gestuurd naar Laureen, die op haar beurt haar tegenstandster uitkapte en Lotte aanspeelde die de bal ouderwets knalhard in het doel schoot: 1-3.

Een dik en dik verdiende overwinning van een team dat als team speelde, voor elkaar vocht, maar ook prima voetbal speelde. En ook heel erg blij was met de overwinning en de uiteindelijke negende plaats op de ranglijst.

Groeten,
Jeroen Fukkink

Deel dit bericht