23-02
SC Klarenbeek VR3 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

FC Winterswijk vrouwen verovert koppositie na prima overwinning op SC Klarenbeek. Wietske van Dijk, Jolanda Smit en Maaike Gerritsen waren trefzeker voor de Winterswijkers.

Op zaterdag 22 februari werd in Klarenbeek de tweede competitiewedstrijd gespeeld in de voorjaarscompetitie van de zaterdag vrouwen. Na de overwinning op FC RDC een week eerder stond vandaag het sterke SC Klarenbeek als tegenstander op het programma. In de eerste competitiehelft wisten de vrouwen van FC Winterswijk zaterdag in de thuiswedstrijd niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel.

Toen in de eerste 10 minuten van de wedstrijd al snel duidelijk werd dat de dames van SC Klarenbeek in duel en positiespel niet konden brengen wat de FC Winterswijk van hen gewend waren, roken de Winterswijkse speelsters kansen. Wietske van Dijk, Jolanda Smit en Wilma Wiggers, die de voorhoede vormden, zetten veel druk op de defensie van SC Klarenbeek, maar stuitten nog vaak op de boomlange en fysiek sterke centrale verdedigsters. Toch wist Jolanda Smit zich na een kwartier spelen los te maken uit de wurggreep van haar tegenspeelster en gaf vanaf links de bal strak voor. Even leek deze aanval in niets uit te lopen, toen de keepster van SC Klarenbeek haar handen tegen de bal kon zetten. Zij liet de bal echter uit haar handen glippen en daar was Wietske van Dijk er als de kippen bij, werkte de bal met een subtiel tikje het doel in en zette haar ploeg zo vrij snel op een 0-1 voorsprong. Door deze voorsprong kregen de vrouwen uit Winterswijk iets meer lucht en gingen vrijer voetballen. De Winterswijkse defensie stond, onder aanvoering van Anette Sloos, goed op één lijn en wisten vaak de speelsters van SC Klarenbeek buitenspel te zetten. Beide backs Lesley Geurink en Maartje Grevers hadden hun directe tegenstanders in de tang en deden goed mee in de opbouw. Ook Christel Sloetjes bracht de vrouwen uit Klarenbeek een paar keer in moeilijkheden door goed in te schuiven. Hoewel FC Winterswijk nog niet het spel speelde zoals ze dit kan en zou willen spelen, had het de overhand en een tweede doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Wederom was het Wietske van Dijk die zeer attent reageerde op het loslaten van de keepster. Na een afstandsschot liet zij opnieuw de bal los en was het opnieuw de buitenkant van Wietske’s rechtervoet die de bal binnentikte. In de resterende tijd verslapten de vrouwen uit Winterswijk iets. De passing werd onnauwkeuriger, het veld werd niet goed groot gehouden en er werd te snel de diepe bal gezocht. Echt gevaarlijk werd FC Winterswijk niet meer, maar ook de vrouwen uit Klarenbeek kwamen nauwelijks tot scoringskansen.

In de tweede helft wist FC Winterswijk dat er een beter SC Klarenbeek te wachten zou staan. Versterking vanuit hogere elftallen halen is helaas iets wat nog altijd mag, dus laten we daar maar niet over klagen. FC Winterswijk werd snel op scherp gezet door een vroege tegentreffer van SC Klarenbeek. Een bal die op het middenveld onderschept werd, werd de diepte ingespeeld waar de spits van SC Klarenbeek oog in oog kwam te staan met keepster Daisy Vreman en laatstgenoemde kansloos liet door de bal in het net te werken. Op deze treffer hadden de Winterswijkse vrouwen echter direct een antwoord. Een vrije trap net over de middenlijn werd door Maaike Gerritsen net achter de verdediging geschoten, waar Jolanda Smit haar tegenspeelster te slim af was en binnenschoot. Door direct de score weer uit te breiden naar een veiligere 1-3 voorsprong, kregen de Winterswijkse vrouwen weer meer zekerheid terug in hun spel. Het veld werd goed breed gehouden en via de flanken werd er vaak de aanval gezocht. Aan de andere kant liet ook SC Klarenbeek zich echter niet zomaar uit het veld slaan. Ook zij bleven geloven in een goede afloop en konden dan ook een aantal keer gevaarlijk worden in het 16-metergebied. Een schot dat maar net voorlangs ging deed de vrouwen uit Winterswijk even de adem inhouden en enkele cornerballen zorgden ook voor hachelijke situaties voor de goal. De goal viel na ruim 70 minuten spelen aan de andere kant. Waar irritatie al eerder een goede voorspeller bleek voor een doelpunt, was het ook dit keer na frustratie over de scheidsrechter dat Maaike Gerritsen tot scoren wist te komen. Na een pass van Wietske van Dijk wist Maaike, met een beetje geluk, voorbij de laatste speelster van SC Klarenbeek te komen. Oog in oog met de keepster zag zij de linkerhoek vrij en schoot de bal in de touwen. Wederom wisten de vrouwen uit Klarenbeek weer iets terug te doen. Een kort moment van twijfel tussen de verder prima spelende Lesley Geurink en Anette Sloos, was voor de spits van SC Klarenbeek genoeg om de bal te veroveren, op Daisy Vreman af te stevenen en de bal voorbij de Winterswijkse goalie te schieten. De voorsprong van de Winterswijkse vrouwen kwam echter niet meer in gevaar. Zeker niet toen Wietske van Dijk vanaf de rechterflank Jolanda Smit schitterend wegstuurde. Ook dit keer wist Jolanda Smit goed onder de druk uit te komen, zichzelf vrij te spelen, strak binnen te schieten en zo de 2-5 op het denkbeeldige scorebord te zetten. Ruim voorbij de reguliere speeltijd deed SC Klarenbeek nog wat terug door een penalty te versieren en deze binnen te schieten, maar na 100 minuten voetballen gingen de 3 punten toch echt uit naar de vrouwen uit Winterswijk. Achteraf gezien een prima wedstrijd waarin iedere (!) speelster een belangrijke bijdrage had in de overwinning. Top dames!

Met deze overwinning nemen de vrouwen ook nog eens het stokje over van AZSV vrouwen en staat het met 10 doelpunten uit twee wedstrijden nu trots bovenaan in de ranglijst.

Deel dit bericht