07-09
Scheidsrechterstoernooi 2015 - FC Winterswijk 14
Afbeelding: Zondag 13 seizoen 2014-2015

De kop is eraf....
Traditiegetrouw betekent dit de jaarlijke seizoensopening voor de mannen van FC Winterswijk 14. Op de vorige editie in 2014 werd er de fairplayprijs gepakt, alles verloren, de laatste plek en slechts één doelpunt..... notabene uit een penaltyreeks....... máár wel als prijs een heerlijke wedstrijdballetje in ontvangst mogen nemen.

Vorig seizoen echter sloten de mannen in de reguliere competitie een geweldige reeks van maar liefst 10 wedstrijden winnend af, enkel de eerste wedstrijd na de winterstop werd verloren. Dit toernooi zou dus weer een mooie graadmeter voor de start van het nieuwe seizoen worden. Dát er op dit toernooi wat goed te maken moest worden ten opzichte van een jaar eerder, daar kon men in ieder geval niet omheen.

FC Winterswijk was ingedeeld in poule B met teams van Juliana ’32, Sportclub Neede, FC Eibergen, FC Trias, en FC Winterswijk zaterdag. In de eerste wedstrijd werd direct het record van vorig jaar verbroken. In de stromende regen wist FC Winterswijk op voorsprong te komen én dat notabene door een reguliere veldgoal...Gelukkig voor het 14e duurden de wedstrijdjes vijftien minuten, waardoor er zowaar drie punten werden gepakt. De tweede pot wist FC Winterswijk wederom te winnen met 1-0, een droge knal van Albers in de linkerhoek van de keeper. Neede was kansloos. Een ongekende weelde, zes punten uit twee wedstrijden.

De volgende tegenstander op het programma was tegen de gastheren uit Eibergen. FC Winterswijk schoot zichzelf opnieuw, net zoals de voorgaande twee wedstrijden, naar een voorsprong via Dijkema. Héél even leek het erop dat FC Winterswijk wederom nog een gooi zou doen naar de Fairplaytitel. Wegens een blessure bij FC Eibergen en een grensrechter die daar veldspeler werd, vaardigde FC Winterswijk 14 de getalenteerde Buitendijk af als vlagger voor FC Eibergen. Vlak voor het einde werd de gelijkmaker aangetekend door de thuisploeg, de “winning streak” leek voorbij. Toch was daar een schitterende steekpass vanuit het middenveld op rechtsbuiten De Wit, een sprintje en een schitterende breedtepass op Dijkema, welke zonder nadenken uithaalde en de winnende aantekende.

De wedstrijd tegen FC Trias werd vervolgens ook zakelijk gewonnen met 1-0, schitterende kopbal van Dijkema. Als toetje een leuk onderonsje tegen FC Winterswijk zaterdag. Het 14e keek al vrij snel tegen een achterstand aan, maar de veerkracht van het team was uitstekend. In een vervolgens golvende wedstrijd op het middenveld was er vlak voor tijd een rake kopbal van Albers uit een hoekschop. Gelijkspel en tevens eerste in de poule.

Zowaar dus een finaleplek voor de mannen van het 14e. Tegenstander was het andere team van Juliana ’32 uit poule A. Dit keer geen vlammende Buitendijkjes of Muldertjes als grensrechters, maar een trio afgevaardigd door de organisatie. In een draak van een finale kwam FC Winterswijk nog een keer goed weg door een bal vanuit een corner, welke via de paal naar de andere kant over de achterlijn rolde. De pijntjes, ongetwijfeld veroorzaakt door korte wedstrijdjes met pauzes ertussen, sloegen bij de mannen duidelijk toe, het eindsignaal van de scheidsrechter kwam voor velen als een verlossing. Een brilstand op het scorebord na het laatste fluitsignaal. Penalty’s zouden de winnaar moeten gaan bepalen. Een vrij statische keeper van Juliana ’32, vastgeplakt aan de doellijn, geen vermogen om in een hoekje te duiken, maakte het onze mannen echter behoorlijk lastig. Men wist zowaar 3 keer te missen door de bal over of op de lat te schieten. Keeper Dijkgraaf van Winterswijk had toch nog een heldenmomentje, hij wist met een onverwachte snoekduik naar rechts een pingel te stoppen. Helaas mocht het niet baten en verloor men de reeks met 3-2. De vijfde pingel van Juliana '32 hoefde niet meer genomen te worden. We zullen de namen van de penaltymissers maar niet vermelden.....

Máár zie het ook van de positieve kant! Vorig seizoen afgesloten met tien wedstrijden winst, op dit toernooi een schitterende reeks van vier winstpartijen en twee gelijke spelen in reguliere tijd. Nog altijd een ongeslagen status.....die penalty’s tellen we voor het vertrouwen maar even niet mee. Volgende week de start van de competitie, Halle uit. Ook daar heeft FC Winterswijk nog wat goed te maken. Na tachtig procent balbezit van FC Winterswijk en twee dodelijke counters van Halle werd er daar vorig seizoen pijnlijk met 2-0 verloren.

Deel dit bericht