16-09
SDC '12 2 - FC Winterswijk 2 (zon)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Vandaag speelde FC Winterswijk Zondag 2 de beladen uitwedstrijd tegen zuster-fusieclub SDC ’12 uit Denekamp. Eenmaal aangekomen in Twente bleek het hoofdveld uit louter strandzand te bestaan en aangezien niemand zijn slippers, noch zijn zwembroekie had meegenomen, werd het duel verplaatst naar een bijveld. Dat de plaatselijke konijnenkolonie ook zijn intrek had genomen in het 16-meter gebied (getuige de nodige gaten in de grasmat), mocht de pret niet drukken.

Om een uurtje of kwart voor elf floot de nadrúkkelijk aanwezige scheidsrechter voor het beginsignaal, onder het toeziend oog van ster-reporter Guido Hochrath van FC Winterswijk Live. Daar waar vele fans zich hadden verheugd op zijn verslaggeving, werd hij echter getroffen door het noodlot. De dienstdoende leider (uit angst voor wraakacties noemen wij zijn naam liever niet) was vergeten de spelerspassen van FC Winterswijk 3 af te staan. En dus moest Guido weer terug naar Winterswijk, zodat ook het derde met 11 man aan de aftrap kon verschijnen. Ondertussen kabbelde de wedstrijd zich voort en het enige dat opviel waren de oerwoudgeluiden van Marc Hoefman vanuit de dug-out. Wel brachten we onszelf wel door het vele onnodige balverlies in de problemen en het duurde dan ook niet lang voordat SDC de 1-0 kon aantekenen, na miscommunicatie in de verdediging. 10 minuten later trok Sonny Schurink de stand weer gelijk door oog-in-oog met de keeper zijn eerste kans gelijk te verzilveren en deed hij zijn naam als ware goalgetter méér dan eer aan. De scheidsrechter was waarschijnlijk ook van de aanwezigheid van de ster-reporter op de hoogte gebracht, want hij was niet te beroerd om zijn fluit veel én vaak te gebruiken, al dan niet strooiend met gele kaarten. Zo mocht SDC dan ook een paar minuten voor rust vanaf randje 16 aanleggen voor een vrije trap en werd deze keurig in de lange hoek gekruld. Ruststand 2-1.

Een kwartier na rust werd Mikey Snaphaan diep gestuurd door Ruben ‘ Zappa’ Beijers en kon hij alleen op de doelman af. Deze was, jammer genoeg voor hem, van mening even snel als Mikey te zijn, waardoor hij vakkundig uitgespeeld kon worden en het weer gelijk stond. Uiteindelijk zouden de vele vrije trappen van de tegenstander ons toch de das omdoen: Eerst stonden er 10 Winterswijkers in het strafschopgebied en wist 1 Denekamper toch te scoren. Michel Meekes wist dat nog te herstellen door dat kunstje een paar minuten later aan de andere kant te herhalen, maar dat bleek achteraf helaas alleen voor de statistieken te zijn. Rutger Weekhout had zelfs de 3-4 nog op zijn hoofd na een puntgave voorzet van Mikey, maar zijn kopbal miste richting. 5 minuten voor tijd floot de scheids voor weer een onduidelijke overtreding op onze ‘zestien’  en wist SDC de bal simpel langs de muur en doelman te schuiven. Eindstand 4-3.

Dat er 3 doelpunten aan de goede kant vielen, biedt zeker aanknopingspunten, maar dat 3 van de 4 tegengoals uit standaardsituaties vielen, geeft ook de nodige stof tot nadenken. Volgende week om 14:00 uur thuis tegen Grol 2 valt er wat recht te breien.

Deel dit bericht