24-11
SDOUC C3 - FC Winterswijk C5
Afbeelding: C5 seizoen 2013-2014

Dé 2 beslissende seconden......

Vandaag tegen de nummer 3 van de competitie, SDOUC C3. Onze C4 had hier met 5-0 van verloren en uit betrouwbare bron, dank je Jos, een fysiek team met een topscorer met 18 doelpunten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar in de kleedkamer in Ulft was mijn motto: we gaan voetballen, of we nu achter komen te staan of niet, geen lange ballen trappen, maar verzorgd en goed voetbal proberen op de mat te leggen. Na de warming up betreden we het speelveld, waar de scheidsrechter nog even om uitstel vroeg, hij had vernomen dat er in 1 van de doelen een gat onderin het zijnet zat en wilde dat weer even dichten.

Iets later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd. Ik kon niet herkennen waarom deze tegenstander zo hoog stond, ja een redelijk snelle spits, maar verder zocht SDOUC eigenlijk alleen maar de lange bal. Vanaf de achterballen probeerden ze continu al over de middellijn te komen. Wij daarentegen combineerden er aardig op los. Tot plots als donderslag bij heldere hemel, viel er een bal kaarsrecht omlaag onder de kruising. Timo was verrast en snapte niet waar die bal vandaan kwam. 1-0 achter. Kort daarna was het de 1e van de 2 beslissende seconden, Jesse kon de bal van dichtbij niet hard genoeg inschieten waardoor doel gemist werd (net dat laatste stukje WIL ontbrak in de inzet). Gelukkig kon Roman iets later na een mooi opgezette aanval door Daan A en Bodhi het doel wel treffen en kwamen we op 1-1. De wedstrijd werd interessant, fysieke inzet vanuit Ulft en Voetbal vanuit Winterswijk. Het te laat uitstappen bij de 16m zorgde er echter voor dat een speler van SDOUC de bal onhoudbaar in de kruising kon schieten: 2-1. Dit was tevens de ruststand. Ik was tot op dat moment al meer dan tevreden over ons spel.

Na de ranja begonnen we zelfs nog beter te voetballen, met veel passie, inzet en combinaties lieten de jongens zien wat ik hen probeer te laten zien. Met steeds meer druk naar voren en een Roman die vanaf de rechterflank echt op dreef was kon hij halverwege de 2e helft de gelijkmaker binnenschieten. Onhoudbaar over de keeper, onderkant lat. Er leek hier zelfs meer te halen dan ik van tevoren had durven dromen. De jongens gaven alles en nog steeds werden de combinaties gezocht, we hebben genoeg schoten op het doel van de reus uit Ulft gevuurd, maar allen missten precisie en kracht (iets waar we zeker aan gaan werken). Een enkele keer kon Ulft op onze helft doordringen totdat daar de 2e beslissende seconde was. De bal kon achterin door een misser niet weggewerkt worden en doordat Daan zich wilde herstellen, kwam zijn tegenstander knullig ten val. Penalty kort voor het einde. Iedere scheids zou hem waarschijnlijk geven, maar het was meer een ongelukkige struikeling. De penalty werd benut, eindstand 3-2. Menig omstander wenste ons minimaal een punt, maar helaas....

Jongens, een dijk van een wedstrijd, probeer dit vast te houden, want het voetbal ziet er goed uit, nu nog proberen de kansen te verzilveren!!
Top!!

Deel dit bericht