16-12
SP Eefde 1 - FC Winterswijk 1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

In de laatste wedstrijd van 2013 liet FC Winterswijk het er lelijk bij zitten, het verloor van een zeer gemotiveerd SP Eefde met ruime cijfers, 5-1.
Het begon nog wel hoopvol, na 10 minuten was het Max Moester die de eerste kans benutte: 0-1. Even later had Erik te Kolste pech toen hij na een fraaie solo net naast schoot. SP Eefde pakte hierna het initiatief maar de defensie stond goed zodat FC Winterswijk redelijk eenvoudig standhield. Bovendien stond Gerjo Wiggers goed te keepen. De gasten leken met een voorsprong te gaan rusten, maar Eefde-speler Jorn Braakhekke dacht daar anders over. Een prachtig schot in de kruising betekende 1-1.

Binnen een minuut na rust was het breekpunt in de wedstrijd toen Matthijs Verbei de 2-1 liet aantekenen. Jan Knuivers bracht 2 verse spelers binnen de lijnen, maar FC Winterswijk creëerde nauwelijks kansen. SP Eefde wist tussen de 72e en 80e minuut drie keer te scoren door wederom Matthijs Verbei (3-1), de 4-1 werd werd gemaakt door Roy Groten en de 16-jarige uitblinker Jorn Braakhekke bracht de stand op 5-1. De Winterswijkers werden overlopen door de felle Eefdenaren. Vlak voor het eind van de wedstrijd werd MaxMoester nog met 2x geel weggestuurd.

Ondanks de nederlaag kan het jonge team van FC Winterswijk op een redelijk goed verlopen eerste seizoenshelft terugkijken.

Deel dit bericht