14-05
SP Eefde VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1  seizoen 20132014

In het eerste seizoen van het bestaan van de fusieclub FC Winterswijk stromen de eerste kampioenschappen langzaam binnen. Op tweede paasdag was het de beurt aan de zaterdag-vrouwen van FC Winterswijk. Zonder zelf te voetballen werden zij onverwacht vroeg kampioen. Concurrent AZSV verloor thuis verrassend van SP Eefde, waardoor het gat in het aantal punten tussen FC Winterswijk en AZSV dusdanig groot werd dat dit in de resterende wedstrijden niet meer in te halen zou zijn.

Het vieren van het kampioenschap vond plaats op zaterdag 3 mei. Met de Londense bus, ook wel bekend als de MC Donalds bus, van Frank Massop werd er met een groot aantal supporters afgereisd naar Eefde. De thuiswedstrijd tegen SP Eefde eindigde in 12-0 in het voordeel van de Winterswijkse vrouwen, maar na het zien van de wedstrijd tussen AZSV en SP Eefde was duidelijk dat laatstgenoemde ploeg vooruitgang geboekt had sinds de ontmoeting eerder het seizoen.

Met volle concentratie begon FC Winterswijk dan ook aan de wedstrijd. Tenminste, dat was de insteek. Al snel werd zichtbaar dat SP Eefde attenter reageerde dan de zaterdag-vrouwen en de duels met veel meer overtuiging aanging. Na ongeveer 20 minuten spelen zal de beslissing van de scheidsrechter bij het publiek voor grote verbazing hebben gezorgd. Voor de speelsters lag het moment van het toekennen van de strafschop aan SP Eefde echter wel in de lijn der verwachting. Na een aantal jaren tegen SP Eefde gespeeld te hebben is een dubieus gegeven penalty eerder regel dan uitzondering. Zonder er verder nog al teveel woorden aan vuil te maken: SP Eefde wist de penalty te benutten en zo stonden de zaterdag-vrouwen al vroeg in de wedstrijd achter. Even wist dit de speelsters wakker te schudden. Met een aantal kleine kansen wisten zij eindelijk dichter richting het goal van de Eefdense goalie te komen. Een schot van Wilma Wiggers spatte hard uiteen op de paal en niet veel later schoot Maaike Gerritsen net over het doel. Ook Jolanda Smit, die kort gedekt werd door twee tegenspeelsters wist een aantal keren vrij te komen, maar zonder succes. SP Eefde herpakte zich en voerde de druk op de Winterswijkse defensie op. Met dieptepasses over de flanken speelden zij de achterhoedespeelsters van Winterswijk moe. Vanuit een voorzet was het uiteindelijk de spits van SP Eefde die haar voet net iets eerder tegen de bal wist te zetten dan de verdedigers en zo de 2-0 voorsprong voor SP Eefde op het scorebord schoot.

Na 45 minuten spelen keken de zwarthemden tegen een 2-0 achterstand aan. Iets wat de speelsters van trainer Bert Klein Geltink niet gewend zijn.

In de tweede helft wisten de vrouwen wel nog goed terug te komen. Wietske van Dijk was als eerste trefzeker voor de zaterdag-vrouwen, een schot van afstand verraste de keepster van SP Eefde en gaf haar het nakijken. Groot was de vreugde aan Winterswijkse zijde en eindelijk had het meegereisde publiek iets om over te juichen. Met het vallen van een tegendoelpunt van SP Eefde kwam bij een aantal speelsters al snel weer de bekende frustratie naar boven. Er werd slordiger gespeeld en ook in uitspraken naar elkaar spaarden de Eefdese vrouwen elkaar niet. FC Winterswijk wist de druk nog extra op te voeren. Jolanda Smit was het die uiteindelijk het net wist te vinden na een knappe combinatie. Met deze gelijke stand was de spanning bij SP Eefde voelbaar. FC Winterswijk probeerde door te zetten en had eindelijk de overhand in de wedstrijd. Extra zuur was het dan ook dat vanuit een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap de 3e tegengoal viel. Keepster Daisy Vreman kwam uit, maar twijfelde kort. De spits van SP Eefde die dacht de bal door te koppen, was dan ook zeer verbaasd dat deze over de Winterswijkse goalie heen in het goal belandde. 3-2 zou uiteindelijk ook de eindstand worden.

Deze eerste nederlaag mocht de feestvreugde echter niet drukken. De champagnefles ging open en op de velden van SP Eefde werd het behaalde kampioenschap goed gevierd. Beide voorzitters van FC Winterswijk, Gerrit te Kolste en Erwin Wiggers, feliciteerden de spelersgroep en overhandigden hen de felbegeerde kampioensschaal. Ook mevrouw Schreurs (moeder van..) verraste de vrouwen met een zeer attent cadeautje. Als laatst was het de beurt aan de speelsters van het zondagteam die met twee grote spandoeken al duidelijk hun steun betuigden. Als kers op de taart kregen alle speelsters van hen de inmiddels welbekende schitterende FC Winterswijk kampioenssjaals en kwamen zij later in een met slingers versierde kleedkamer. Eenmaal terug in de kantine van FC Winterswijk werden de vrouwen en staf warm onthaald en wist de DJ menig voeten van de vloer te krijgen. Ook de rondrit op de platte wagen door Winterswijk ontbrak uiteraard niet. Dennis Wiggers reed de vrouwen rond en stopte bij het voormalig gemeentehuis voor de klassieke bordesscène.

Nog tot in de late uurtjes ging het feest door en via deze weg willen wij als team onze GROTE DANK betuigen aan de vele supporters die met hun aanmoediging, cadeaus en gezellige aanwezigheid zorgden voor een onvergetelijke middag, avond en nacht!

Deel dit bericht