06-04
SP Haarlo 1 - FC Winterswijk 1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

FC Winterswijk verloor verdiend van een eveneens matig SP Haarlo. De thuisclub gooide er een portie vechtlust tegen aan, waar de gasten niet tegen bestand waren.

SP Haarlo kwam na 15 minuten aan de leiding door een makkelijk gegeven strafschop. Danny Verhoeven wist hier wel raad mee. Hierna probeerde FC Winterswijk het initiatief te pakken en kwamen er enkele kansen, onder andere via Erik te Kolste die een vrije trap overschoot. In de 35e minuut tikte André Geurkink een corner van Tom Prinsen achter doelman Kevin Hoeink: 1-1. Een paar minuten later kwam SP Haarlo weer aan de leiding toen Lars v.d. Dobbelsteen een prachtige aanval koppend afrondde. Toen in de 45e minuut de doelman van SP Haarlo mistastte en een verdediger in eigen doel kopte ging FC Winterswijk toch nog met een redelijk gevoel de rust in.

Wie dacht dat de gasten na rust zouden doordrukken kwam bedrogen uit, de formatie van Jan Knuivers kon geen vuist maken. Toen Rob Lagerschaar voor de 3-2 zorgde zakten de gasten naar een bedenkelijk niveau met slordig voetbal. In de 72 minuut werd de defensie helemaal uit elkaar gespeeld en was doelman Gerjo Wiggers kansloos op de inzet van Danny Verhoeven: 4-2. Diep in blessuretijd mocht André Geurkink nog een strafschop benutten: 4-3.

Deel dit bericht