08-04
Sparta E. C1 - FC Winterswijk C1
Afbeelding: C1 seizoen 2013-2014

Afgelopen zaterdag speelde de C1 een uitwedstrijd tegen Sparta uit Enschede. De C1 moest het deze wedstrijd doen zonder Tycho (weekendje weg) en Rik P. (mee met de B1).

Op een dramatisch bespeelbaar veld speelde C1 een goede wedstrijd tegen Sparta. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat FC Winterswijk C1 de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in de tweede minuut al in de eerst kans. Na een goede actie van Nino schoot Mika de bal op de lat. In de veertiende minuut was het wel raak. Igor zette met een uitstekende pass Mika vrij voor de keeper en deze scoorde beheerst de 0-1. Hierna kwam Sparta Enschede iets beter in het spel, ook doordat de Winterswijkse formatie wat minder ging voetballen. Gevaarlijk konden ze echter niet worden. In de 31e minuut kregen de gasten een vrije trap te nemen. Deze werd door Luuk genomen en keurig door Mika binnengekopt: 0-2. Op slag van rust stuurde Nino met een mooie steekpass Bjarne weg en alleen voor de keeper maakte hij geen fout: 0-3.

Meteen na de rust besliste Nino definitief de wedstrijd toen hij een voorzet van Soleiman keurig bij de eerste paal binnenkopte: 0-4.  Meteen hierna kwamen Max en Joël in de ploeg voor Nino en Twan. FC Winterswijk bleef geconcentreerd voetballen en liet Sparta niet in de wedstrijd komen. Een kwartier voor tijd schoot Mika, na een pass van Joël, op schitterende wijze de 0-5 binnen. In de 62e minuut bepaalde Pieter de eindstand op 0-6, toen hij een voorzet van Soleiman keurig binnenschoot. Zo behaalde de Winterswijkse formatie een knappe en dik verdiende overwinning op Sparta.

Aanstaande zaterdag spelen we de derby tegen FC Trias, dat nog volop in strijd is tegen degradatie en dus alles in werk zal stellen om de punten thuis te houden. Het belooft dus een mooie pot te worden. Aanvang van deze wedstrijd is om 12:45 uur.

Deel dit bericht