03-12
Sportlust Glanerbrug 1 - FC Winterswijk 1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

FC Winterswijk kon afgelopen zaterdag niet het niveau brengen van de laatste weken. Het verloor daarom verdiend doch enigzins geflatteerd van een uitermate fel Sportlust.

Beide ploegen startten in een hoog tempo, ze kregen echter weinig kansen. Na 23 minuten was het Tieme v.d. Berg die Sportlust op 1-0 bracht. Na een half uur spelen liet Gerjo Wiggers zich verrassen door een kopbal van Ruud Besseler: 2-0. FC Winterswijk probeerde Sportlust terug te dringen, dat lukte wel vaak maar in de omschakeling was de thuisclub erg gevaarlijk.

Na de rust hat FC Winterswijk pech toen een vrije trap van Quinten Wiggers de paal schampte. Verden waren de gasten niet bij machte om het de defensie van Sportlust moeilijk te maken, omdat men veel persoonlijke duels verloor zodat men niet echt druk kon zetten. In de 85e min. besliste uitblinker Duncan Stubener de wedstrijd door 3-0 aan te tekenen. Even leek het nog spannend te worden toen Quinten Wiggers fraai raak kopte: 3-1. Diep in de blessuretijd maakte Duncan Stubener aan alle onzekerheid een eind door de 4-1 binnen te koppen. Zodoende leed FC Winterswijk een flinke nederlaag, mede doordat enkele spelers ver onder de maat speelden.

Zaterdag a.s. kan de brigade van Jan Knuivers laten zien dat het veel beter kan tegen Oeken (Brummen) om 15.00 uur op ons prachtige sportpark Jaspers.

Deel dit bericht