15-07
Superweekend MB1 en MC1
Afbeelding: MC1 seizoen 2013-2014

De oudste meidenteams van FC Winterswijk hebben het seizoen afgesloten met een toernooiweekend in Oeding (D).
Vrijdagavond rond de klok van half 7 werd er verzameld op de parkeerplaats van concurrent FC Trias om vervolgens per fiets naar Oeding te vertrekken. De meiden hadden er duidelijk zin, want 20 minuten later konden we ons reeds melden bij de toernooiorganisatie.

Nadat we onze slaapplekken hadden ingericht in de sporthal van Oeding, vertrokken we richting het complex om de velden te inspecteren. Binnen drie minuten werd er door onze meiden een wedstrijd gespeeld tegen een flink aantal Duitse meiden. Rond de klok van tienen zijn we teruggegaan naar de sporthal om daar tot diep in de nacht te voetballen en uiteindelijk te gaan slapen rond 03.30 uur. De volgende ochtend werden we verbaasd wakker, de meiden die allemaal luchtbed aan luchtbed lagen waren er één kwijt. Isa lag namelijk op de middenstip te slapen, wat een enorme hilariteit met zich mee bracht. Na het ontbijt (dat uitstekend door FC Oeding verzorgd werd) moesten we ons melden voor de openingsceremonie van het toernooi. Via een strak schema werden alle teams aan het publiek voorgesteld.

Het toernooi verliep niet helemaal succesvol, we deden met drie teams mee en alle drie de teams kregen het voor elkaar om 1 keer gelijk te spelen. Wel was het mooi om te zien dat de MC1 heel lang stand hield in haar laatste wedstrijd tegen de latere toernooiwinnaar FC Köln MC1, onder luide aanmoedigingen van de andere twee teams streden onze meiden voor wat ze waard waren, maar 2 minuten voor het einde van de wedstrijd viel dan toch wel de verdiende goal voor FC Köln.

Nadat we op het veld lekker geluncht hadden kregen de meiden de middag vrijaf om te doen waar ze zin in hadden. Rond de klok van 5 uur was iedereen aanwezig voor de prijsuitreiking, waarna er een heerlijke macaroni-maaltijd voor de meiden klaar stond.

’s Avonds stond de wedstrijd tussen Duitsland en Ghana op het programma. Een groot scherm met heel veel Duitsers ervoor en natuurlijk onze meiden, bijgestaan door een team van FC Zutphen. Nog voordat de volksliederen gespeeld werden werd het Wilhelmus al ingezet. De Duitsers wisten niet wat hen overkwam. Net zo als tijdens de wedstrijd, toen de Duitsers op achterstand kwamen. Een aantal meiden bezocht de op het terrein georganiseerde disco nog, waarna uiteindelijk rond de klok van twaalven iedereen weer aanwezig was voor een korte nachtrust.

Nadat er ontbeten en opgeruimd was werd er rond de klok van tienen aanstalte gemaakt om weer huiswaarts te keren.

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de hulp die ik heb gekregen, waardoor het mogelijk was dit voor de meiden te organiseren. Henk en Karin, bedankt voor de begeleiding. Ouders hartelijk dank voor het verzorgen van de lunch, de maaltijd, het fruit en het vervoer van de bagage.

Groeten, Jeroen Fukkink

Deel dit bericht