21-01
SVDW '75 1 - FC Winterswijk 1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 1 met sponsor seizoen 2013-2014

FC Winterswijk zaterdag 1 zette het nieuwe jaar goed in door een mooie 1-3 zege tegen een vooral fysiek sterk SVDW '75 in Doetinchem.

Na 8 minuten scoorde Max Moester de 0-1 na voorbereidend werk van Arjen Schaap en Michel Overbeek. FC Winterswijk bleef dominant spelen. De thuisclub was alleen gevaarlijk bij corners. In de 17e minuut werd het 0-2, wederom na een prachtige combinatie. Max Moester was opnieuw de afmaker. SVDW '75 was in deze fase meer met zichzelf bezig. De thuisclub was niet bij machte om het goede spel van FC Winterswijk te ontregelen. In de 23e minuut schoot Max Moester de 0-3 binnen na een mooie dieptepass van André Geurkink. SVDW '75 probeerde voor rust nog wat te forceren, maar de defensie van de Winterswijkse formatie gaf niets weg.

Na de rust controleerden de Winterswijkers de wedstrijd. De thuisclub kreeg nauwelijks kansen. FC Winterswijk probeerde het via de counter, er ontstonden wel enkele kansen.
Halverwege de 2e helft profiteerde Marc Jansen van een slippertje in de defensie van de gasten en mocht de eer redden voor een kansloze thuisclub.

Zaterdag a.s. speelt zaterdag 1 thuis tegen Zuid Eschmarke uit Enschede.

Deel dit bericht