09-02
TVC '28 D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

TVC '28, de nummer 5 van de ranglijst, is altijd een taaie tegenstander. Fysiek sterk, met vooral in Tubbergen, altijd "barre" omstandigheden vanwege het weer. Vorig seizoen was het hier al geen pretje met een gevoelstemperatuur ver onder nul en gisteren voelde het niet veel beter, wederom door de sterke wind die pal in de lengte over het veld blies.

De wedstrijd, ik zal er kort over zijn. Het was van onze zijde niet fraai, maar wel effectief, volgens de woorden van de coach van TVC '28 na de wedstrijd.

De eerste helft hadden we de wind in de rug. Dit hoeft niet altijd een voordeel te zijn en dat bleek gisteren ook maar weer. We konden er niet echt gebruik van maken. Het spel van onze zijde oogde ook niet echt fraai, mede misschien vanwege Rob's alternatieve opstelling. Bryan keept deze wedstrijd weer erg sterk en houdt ons in benauwde situaties overeind. Pas in de 17e minuut zijn we gevaarlijk en is het ook meteen een doelpunt. Een lange uittrap van Bryan valt tussen de keeper en de verdediging van de tegenstander. De keeper loopt uit maar is net niet snel genoeg. Hamza is er als de kippen bij en zet goed door. Hij verovert de bal en is meteen langs de keeper: 0-1. Daarna gebeuren er niet veel vermeldenswaardige feiten.

De tweede helft: Rob heeft in de pauze het team omgezet naar de vertrouwde opstelling. We spelen nu tegen de wind in en het voetbal van ons is in deze helft in ieder geval beter. Meteen in de eerste minuut, de toeschouwers waren nog niet eens uit de kantine, hebben we een snelle uitval over Clinton die Nick bedient. Nick speelt snel door op Hamza die in scoringspositie komt, en dan weet je het: 0-2. Daarna hebben we toch wel het betere van het spel, ondanks dat de tegenstander soms een gevaarlijk schot op onze goal heeft. Maar Bryan is in vorm op dit moment en heeft iedere bal, zonder enige twijfel. In de 14e minuut nog een afstandsschot van Sven, dat door de wind net naast de goal zeilt. Een minuut later is het dan wel raak, Clinton weet Hamza met een mooie steekpass te bedienen: 0-3. Daarna heeft Hamza nog een opgelegde kans. Hij omspeelt de keeper, maar wil Clinton in scoringspositie brengen. Daarbij rolt de bal jammerlijk van z'n voet over de achterlijn.

Een mooie uitslag, misschien een beetje geflatteerd, maar wel lekker. Komende week de kraker van de tweede seizoenshelft, tegen Excelsior '31, onze medekoploper. Komende week dus lekker trainen en vooral vrijdagavond op tijd je nest in.

Deel dit bericht