14-10
Varsseveld 7 - FC Winterswijk 10 (zon)
Afbeelding: Zondag 10 seizoen 2013-2014

Na de klinkende 5-1 overwinning van vorige week gingen de mannen van FC Winterswijk 10 vol vertrouwen richting Varsseveld in de overtuiging dat de 3 punten vandaag mee naar Jaspers zouden worden genomen. Ondanks de vele blessures en tal van afzeggingen kon het trainersduo Floors & Jentink een representatief elftal het veld in sturen.

Sandman, vorige week als invaller verantwoordelijk voor een zuivere hattrick, mocht vandaag op basis van zijn prestatie weer eens in de basis beginnen. Door de hevige regenval was het veld eigenlijk niet goed bespeelbaar. Dit was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, omdat FC Winterswijk nauwelijks in staat bleek om goed positiespel op de mat te leggen. In een rommelige 1ste helft waarin weinig kansen aan beide kanten werden gecreëerd maakten beide partijen een goal. Namens FC Winterswijk was het, net als vorige week, spits Sandman die de keeper wist te verschalken. Met een 1-1 stand blies de scheidsrechter op zijn fluit voor het rustsignaal.

Tijdens het kopje thee werd het tactisch strijdplan met staf en spelers nog eens doorgenomen. Floors & Jentink hamerden op passie en inzet. Als het voetballend niet wil lukken moet er werklust en een dosis strijd geleverd worden. Helaas werd dit door een aantal mensen iets te letterlijk genomen. De woorden van het trainersduo bleken als een rode lap voor een stier te hebben gewerkt op Johannis & Tolkamp. De 2de helft had meer weg van een ordinaire schoppartij in een skybox van de Arena dan van een voetbalwedstrijd in diezelfde voetbaltempel van Nederland. De scheidsrechter kon niets anders dan beide heren voor een bezinningsmoment naar de dug-out te sturen. Door het numerieke ondertal kon Varsseveld makkelijk uitlopen naar een terechte 4-1 overwinning.

Na afloop meldden Floors & Jentink vandaag een verlengstuk in het veld te hebben gemist. Het is te hopen dat de afwezigen er over 2 weken weer bij kunnen zijn. Volgende week word er niet gevoetbald door de sterren van FC Winterswijk 10. Er staan sponsorverplichtingen op het programma. Er zullen foto's gemaakt worden bij de hoofdsponsor en tevens kunnen supporters binnenlopen voor een meet & greet met hun helden.

Deel dit bericht