12-03
Varsseveld 7 - FC Winterswijk 9 (zon)
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 heeft titel in zicht
FC Winterswijk 9 heeft gedaan wat werd verwacht. Winnen op bezoek bij Varsseveld. Na een slap begin met de achterstand tot gevolg, werd in de tweede helft orde op zaken gesteld: 2-5. Het kampioenschap lijkt een kwestie te zijn van enkele weken.

In het zonnetje was het genieten. Het was prachtig om te zien hoe de scheids er een zooitje van maakte, hoe de bal hobbelde over het knollenveld en hoe Rick zijn mooiste goal van het seizoen maakte. De KNVB beroofde zichzelf bovendien van inkomsten door de nieuwe gele kaart regel. Vandaag hadden ze vier keer geld kunnen verdienen. De snelle 1-0 achterstand werd door een goal van Mark Jansen ongedaan gemaakt. Verder kwamen de Winterswijkers niet voor de rust.

Na de pauze werden de kansen wel benut. Eerst door Marc Toebes, die hiermee zichzelf mogelijk van het kampioensfeest beroofde. Wel sportief. Daarna werkte Jeffrey (gouden wissel) de derde treffer binnen met een vlammend schot, dat te vergelijken was met de strakke bal van Koen Bakker tegen Longa '30 eerder dit seizoen. Meteen na de aftrap was het Robert Mol die met een uithaal vanaf 20 meter de doelman kansloos liet en voor 1-4 zorgde. De spanning kwam heel even terug na een vlekkeloze combinatie tussen doelman Bart en verdediger Rick. Bart schoot de bal hard tegen het ook wel enorme en daardoor niet te missen achterwerk van Rick, waarna de bal het eigen lege doel inrolde in een tempo dat was te vergelijken met het schot van Jeffrey. Mark Jansen besloot daarna nog maar weer eens mee op te komen om aan alle onzekerheid een eind te maken: 2-5.

Vosseveld en AD '69 speelden gelijk en zagen FC Winterswijk nòg verder uitlopen. Longa '30 wist wel te winnen en staat tweede op 14 verliespunten van de koploper. De vraag is dus niet of FC Winterswijk 9 kampioen gaat worden, maar wanneer dat gaat gebeuren. De draaiboeken worden in ieder geval alvast opgesteld, want als het zo ver is, zal iedereen het weten ook! Wordt vervolgd...

Deel dit bericht