07-05
Victoria '28 D1 - WSW D1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Victoria '28 D1 - WSW D1: 2-5

Afgelopen zaterdag dus onze laatste competitiewedstrijd en wel tegen Victoria '28 uit Enschede. Een wedstrijd die er niet echt meer toe deed omdat de stand op de ranglijst min of meer al uitgemaakt was. We konden al niet meer degraderen, maar natuurlijk wilden we met een goed gevoel afsluiten. Dus gewoon winnen. En gezien de ranglijst waren we dat ook verplicht.

De wedstrijd:
We waren in de eerste helft niet echt scherp en geconcentreerd. De tegenstander zette direct veel druk op ons en waren iets feller waardoor we veel balverlies leden, combinaties niet echt liepen of domweg duels verloren. Desondanks, in de 8e minuut, scoorden we de 0-1 na een goeie balovername rond de middenlijn. Hamza wordt mooi op links in de diepte aangespeeld die vanuit z’n ooghoeken heeft gezien dat Sietze is meegesneld. Hij legt keurig af op Sietze die de 0-1 binnenschiet. 5 minuten later weer een snelle uitval over Hamza. Deze bedient wederom Sietze doch zijn inzet is deze keer helaas voor de keeper. 3 minuten later heeft Jeffrey een fantastische redding na een corner van Victoria. Zo gaan we rusten met een voorsprong.

De tweede helft:
Nu zijn we duidelijk beter geconcentreerd en gefocust. Eindelijk zien we eens een paar mooie combinaties. In de 3e minuut leidt dit tot een serie van 3 corners achter elkaar, waarbij notabene de kleinste man van het veld, Tom Lammers, de bal perfect weet binnen te koppen. 0-2. Een fantastisch doelpunt. 4 minuten later alweer een gevaarlijke corner van Rick. Deze keer werkt de tegenstander de bal weg die voor de voeten van Max belandt. Deze bedenkt zich geen moment en ziet zijn boogbal net onder de lat door vallen, onbereikbaar voor de keeper, dus 0-3! Vanaf de aftrap valt de tegenstander aan. Er wordt door ons bewust een buitenspelval opgezet, Wim vlagt ook, maar de scheids laat doorspelen: 1-3. Suli maakt de scheidsrechter waarschijnlijk een te groot compliment waardoor hij voor 5 minuten naar de kant moet. Gedurende die 5 minuten lijkt het of we met 10 man beter spelen dan met 11. Vanaf de aftrap van ons meteen een mooie vloeiende combinatie die eindigt bij Max: 1-4. 3 minuten later nog een keer een mooie aanval over de linker flank: Tom Lammers tekent z’n 2e doelpunt van deze wedstrijd aan, een echte beauty! 1-5. Daarna heeft Sietze nog een mooie kans, doch zijn schot gaat via de keeper en de paal naast. Een paar minuten voor tijd weet Victoria nog een treffer te scoren, maar de wedstrijd is al lang gelopen. 2-5.

Toch een mooi einde van het seizoen; we zijn uiteindelijk als 9e geëindigd met 26 punten. Daar zag het aan het begin van het seizoen even niet naar uit; mijn complimenten gaan naar alle jongens en naar onze beide trainers Rob en Kees uit, want na een valse start hebben we ons toch verdienstelijk gemanifesteerd. Hoogtepunt was onder meer de winst op de koploper, maar ook vele andere mooie momenten waren er. De uitwedstrijd in Rijssen, bij Excelsior, was er ook één om in te lijsten. Ondanks verlies waren we veel beter. Een ander opvallend feit is dat we behoorlijk veel doelpunten voor hebben: 54. Daarmee horen we bij de top 5 van deze competitie. Jammer dat we af en toe flink om de oren kregen...

Al met al toch een super-prestatie. We hebben ons keurig gehandhaafd in de hoofdklasse. Het was een mooie en spannende competitie want heel groot was het klasse verschil niet tussen de teams.

Deel dit bericht