25-09
Vosseveld 1 - FC Winterswijk 2 (zon)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

FC Winterswijk Zondag 2 boekt eerste overwinning.

Waar we in de voorgaande wedstrijden elke keer dichtbij de overwinning waren, is vanavond ein-de-lijk de eerste zege van het seizoen geboekt. In Vosseveld werd de lokale hoofdmacht op een 4-0 nederlaag getrakteerd. In tegenstelling tot afgelopen zondag, waar het in de eerste helft ontbrak aan de nodige beleving (en sv Grol 2 met een 2-3 overwinning uit Winterswijk kon vertrekken) tapte het elftal vandaag uit een ander vaatje. Hierdoor kwam de verdediging van Vosseveld diverse malen in de problemen en hadden we het aan onszelf te danken dat de ruststand sléchts 0-1 was, door een vrije trap van Gio Malawau in de beginfase. Bij vele aanvallen ontbrak het aan de juiste eindpass, werd de keeper van de tegenstander verwend met een terugspeelballetje in plaats van een bekeken schuiver in de verre hoek of was er te weinig scherpte voor de goal. Aan de andere kant waren de ‘Vossen’ één keer gevaarlijk, maar die kopbal werd door de prima keepende Bram Tomesen vakkundig onschadelijk gemaakt.

Na de rust denderde de zwart-gouden trein voort ondanks de nodige wissels aan Vosseveldse kant en was het wachten totdat de score verder zou worden opgevoerd. Uiteindelijk belandde na 75 minuten een lepe voorzet van Gio bij, wie anders dan, Sonny Schurink. Met zijn neusje voor de goal en zijn hoofd wist hij de bal in het doel te werken. Direct daarna vergrootte G. Malawau de voorsprong door zelf de 0-3 aan te tekenen. Zoals Mozes in zijn beste tijden dwars door de Rode Zee heen trok, zo sneed Gio vanaf eigen helft door de Vosseveldse verdediging richting de doelman, die hij met een wippertje bekwaam uitschakelde. Aanstaande vader Sonny bewees zijn uitstekende vorm van de laatste tijd ook nog door de eindstand op 0-4 te brengen met buitenkant-rechts. Maarrr hield hij de jongens ook met beide benen op de grond na deze eclatante zege, door in de kleedkamer tegenover de pers wijselijk te verklaren dat ‘één zwaluw nog geen zomer maakt’.

Aanstaande zondag beginnen we weer met 0-0 en met deze avond in het achterhoofd en wanneer dezelfde strijd tegen Pax wordt geleverd gaat dat helemaal goed komen! De aftrap in Hengelo (Gld) is om 11.30 uur en voor een rechtstreeks verslag kunt u uiteraard terecht op FC Winterswijk Live.

Deel dit bericht