28-10
Vosseveld 3 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Zondagochtend om twaalf uur stond voor FC Winterswijk 8 de altijd lastige uitwedstrijd in Vosseveld veld op het programma. Nadat een deel van de selectie de avond van te voren de overwinning al had gevierd in de plaatselijke "vreetschuur" en bij de sponsor, moest er toch eerst nog gevoetbald worden. Van voetbal was echter geen sprake op deze winderige zondagochtend.

FC Winterswijk begon redelijk fel en sterk aan de wedstrijd, maar na een kwartier voetballen gingen ze mee in het lage niveau van de tegenstander. FC Winterswijk creëerde in de eerste helft wel een aantal kansen. Een vrije bal zette FC Winterswijk op voorsprong. Een fantastische variant werd er getoond. Tom K dacht de bal aan Rob mee te geven, maar hij lette niet op en dus konden 'de vossen' er tussen komen. Maar door zwak uitverdedigen kreeg Rick de bal voor z'n voeten en hij haalde uit. Via de rug van Domi belande de bal in de goal. Na een half uur voetballen had Tom K een prachtige pass in huis op Joris, die een even mooi doelpunt in gedachten had, maar de redding van de keeper was zo mogelijk nog mooier.

In de tweede helft werd het spel nog slechter dan in de eerste. Gelukkig voor FC Winterswijk maakte Vosseveld de eerste kans na de rust niet af. Na een een kwartier voetballen in de tweede helft kreeg FC Winterswijk een vrije trap. Rick ging klaar staan achter de bal en had door dat de keeper de muur nogal slecht had neer gezet en trapte de bal vervolgens eenvoudig in de goal. 0-2! Na deze goal dacht iedereen dat de wedstrijd wel gelopen zou zijn.. Maar Vosseveld deed wat terug, ze maakten de 1-2 na half ingrijpen van de FC Winterswijkers. 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd dan alsnog definitief beslist in het voordeel van de FC. Een schot van Joey werd losgelaten door de keeper en Jan (die al 90 minuten in de benen had bij een ander team van FC Winterswijk) was er als de kippen bij om zijn eerste van het seizoen te maken en de 1-3 op het score bord te plaatsen. Een paar minuten later werd het ook nog 1-4. Bas stuurde Jasper diep, hij liep de verdediging van de Vossen eruit, bleef rustig en plaatste de bal in de hoek.

Conclusie. Het niveau van de wedstrijd was dra-ma-tisch. Maar ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden. We staan nu derde op 1 puntje van de 2 koplopers. Man of the match was keeper Tom de Vries die als enige nog  in de buurt kwam van het normale niveau.
Volgende week spelen we thuis tegen Ruurlo. Om kwart voor 12 wordt er afgetrapt op Jaspers.

Deel dit bericht